AVRUPA Birliği Ülkeleri Ortak Hukuk Eğitimi Projesi

02.04.2012

AB Birliği Ülkeleri Ortak Hukuk Eğitimi Projesi Sempozyumu

Categorie  Kategori : Hukuk

İstanbul Aydın Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile Avusturya’dan Viyana Üniversitesi, Almanya’dan Münster Üniversitesi, Postdam Üniversitesi ve Bielefeld Üniversitesi Hukuk Fakülteleri arasında yapılan işbirliği ile 2012 Güz Döneminden itibaren ortak hukuk eğitimi projesi başlatılmıştır. Derslerin Türk hukuku ile olan kısımları Türk öğretim üyeleri tarafından almanca olarak, Alman ve Avusturya Hukuku ile olan kısımları ise Alman ve Avusturyalı öğretim üyeleri tarafından yine almanca anlatılacaktır. Projeyi İstanbul Aydın Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr. Erol Ulusoy koordine etmektedir.

Projenin tanıtımı amacıyla düzenlenen sempozyumun açılış konuşmacılarından bazıları,İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın, Rektör Prof.Dr. Yadigar İzmirli, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Erol Ulusoy, Dekan Prof.Dr. Yavuz Kaplan, Bielefeld Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Michael Kotulla, Almanya Başkonsolosu Brita Wagener ve Avusturya Başkonsolosu Paul Jenewein’dir.

Hazırlanan sempozyumda ise, projeye katılan üniversitelerin hukuk fakültelerinden öğretim üyeleri güncel hukuki sorunların yanında, tarihsel konulara da değineceklerdir. Sempozyumda Almanca anlatılacak sunumların Türkçeye çevirisi yapılacaktır. Katılım ücretsiz olup, tüm avukatlara açıktır.

Hukuk

Son Ziyaret :  21.08.2019 23:39