14. Kariyer Günleri!..

10.03.2012

14. Kariyer Eğitim Günleri; görkemli bir törenle tamamlandı...

Categorie  Kategori : KARİYER MERKEZİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul Aydın Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen “14. Kariyer Eğitimleri" Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi’nde Riccon İlhan Doğan’ın sunduğu son hafta eğitimi, kapanış töreni ve sertifika dağıtımı ile tamamlandı.

14. Kariyer Eğitim Günleri son haftası ve Kapanış Törenine İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürü Osman Avcı, İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Sezai Koç ile İstanbul Aydın Üniversitesi’nden akademisyenler katıldı.

Son hafta eğitimi kapsamında İletişim, Beden Dili ve Hitabet konusunda Riccon İlhan Doğan, özel ve renkli sunumuyla katılımcılara keyifli anlar yaşattı. Doğan, uygulamalı gerçekleştirdiği eğitimde beden dili kullanımının ne kadar önemli olduğu, günlük hayatımızda gözümüzden kaçan detayları paylaştı.

Kapanış töreni konuşmalarını öğrenciler gerçekleştirdi.

Cem Karaca Kültür Merkezi’nde düzenlenen kapanış programı kapsamında katılımcıları temsilen kurayla belirlenen 5 öğrenci kapanış konuşması yaptı. İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümü Öğrencisi Tarık Kulak, Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi Gülçin Çotuk, Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencisi Mehmet Salih Mazlum, Dumlupınar Üniversitesi Maliye bölümü öğrencisi Ali Şengün, İstanbul Üniversitesi Üstün Zekalılar Bölümü öğrencisi Yadigar Kürüz konuşmalarında böyle bir eğitime katıldıkları için kendilerini çok şanslı hissettiklerini, bu organizasyonu düzenleyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Aydın Üniversitesi’ne teşekkür ettiler.

Kapanış töreninde konuşan İBB Gençlik ve Spor Müdürü Osman Avcı, gençliğin geleceğine yatırım yaptıklarını belirterek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş’ın üzerinde hassasiyetle durduğu eğitim konusunda üzerimize düşen görevi yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Lise çağındaki öğrencilere spor ahlakı ve kültürü konferansları ile hizmet sunarken, ilköğretim çağındaki öğrencilere de psikoloji konferansları ile destek veriyoruz. Çalışmalarımız 2012 Spor Başkenti İstanbul’da hız kesmeden devam edecek” dedi. Avcı, eğitim programındaki katkısından dolayı İstanbul Aydın Üniversitesi’ne teşekkür ederek eğitime katılan öğrencilere hayatlarında başarılar ve mutluluklar diledi.

İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Sezai Koç ise konuşmasında kariyer eğitimlerinin gençlerin kendilerini geliştirmesi açısından önemli bir rolü olduğunu belirterek, bu eğitimlere verdiği desteklerinden dolayı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile emeği geçen herkese teşekkür etti.

"14 Kariyer Günleri" Kapanış Programında yapılan konuşmaların ardından katılımcılar ve eğitmenlerle beraber hatıra fotoğrafı çekildi. Program, Katılım Belgeleri dağıtımı ve kokteyl ile tamamlandı.

68 üniversiteden 550 öğrenciye sertifikaları verildi.

Cem Karaca Kültür Merkezi’nde İstanbul içi 30, İstanbul dışı 35 ve yurt dışından da 3 üniversiteden toplam 550 üniversite öğrencisinin yoğun ilgisiyle 10 Mart – 14 Nisan 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilen “14. Kariyer Günleri” eğitimleri kapsamında Yrd. Doç. Dr. Ali İhsan Özeroğlu “Küçülen Dünyada Büyüme”, Yrd. Doç. Dr. Münip Melih Korukçu “Hayal Mühendisliği”, Yrd. Doç. Dr. Erol Ergüler “Arabuluculuk”, Yrd. Doç. Dr. Ercan Öge “Mülakat Teknikleri ve Zaman Yönetimi”, Aykut Açkalmaz “Beyin ve Mucizeleri”, Nihal Bolkol “Nezaket ve Protokol Kuralları”, Hüseyin Eken “Beyin Fırtınası”, New NLP Uzmanı Ayhan Acar “İnsan Tanıma Becerileri”, İlhan Doğan “Beden Dili, İletişim, Motivasyon ve Hitabet” konularında verdiği dersler ile gençlerin hem kişisel gelişimlerine katkıda bulundu, hem de  iş yaşamındaki pratik uygulamalar hakkında onları bilgilendirdi. Bunun yanı sıra, Perakende, İnşaat, Gıda, Lojistik sektörünün temsilcileri olan eğitmenler de kendi iş yaşamlarındaki deneyimlerinden bahsederek bu hayata adım atacak gençlere yeni ufuklar açtı.

Kariyer eğitimlerinden toplam 4.500 öğrenci yararlandı.

Yurt içi ve dışından 68 üniversiteden 550 üniversite öğrencisinin iştirakiyle 14.’sü düzenlenen program, geçmiş dönemlerde olduğu gibi yine katılımcıların yoğun ilgi ve heyecanı ile gerçekleştirildi. Öğrenciler, altı hafta süren eğitimler boyunca kendilerini geliştirmek ve bilgi düzeylerini artırmak için önemli kazanımlar elde ettiklerini belirterek İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

14. Kariyer Eğitim programı ile beraber bugüne kadar yaklaşık 4500 öğrencinin yararlandığı Kariyer Eğitimlerine yurtdışından 4, İstanbul dışından 67, İstanbul’dan ise 39 üniversiteden katılımcı yer aldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Aydın Üniversitesi işbirliğinde Cem Karaca Kültür Merkezi’nde altı hafta süreyle gerçekleştirilen "Kariyer Eğitim Günleri"ne olan yoğun ilgi nedeniyle 2012 Ekim aylarında tekrarlanması planlanıyor.

KARİYER MERKEZİ

Son Ziyaret :  22.11.2017 04:45