Anaokullarında Temel Afet Eğitimi Projesi Başladı

06.03.2012

İstanbul Aydın Üniversitesi Afet Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Küçükçekmece Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nün ortak yürüttükleri "Anaokullarında Temel Afet Eğitimi Projesi"...

Categorie  Kategori : AFAM

"Güvenli Yarınlar İçin Çocuklarımızı Bilinçlendirelim"
                            Küçükçekmece Anaokullarında Afet Eğitimi

İstanbul Aydın Üniversitesi Afet Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Küçükçekmece Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün ortak yürüttükleri “Anaokullarında Temel Afet Eğitimi Projesi” kapsamında Küçükçekmece İlçesi’nde bulunan 82 anaokuluna Temel Afet Eğitimi verilecektir. Kanarya Mahallesiyle başlayacak olan eğitimler, Yarımburgaz Mahallesiyle sonlandırılarak, 21 mahalledeki tüm anaokullarında toplamda 6734 öğrenciye eğitim verilecektir. Eğitimler İstanbul Aydın Üniversitesi Afet Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (AFAM) İAÜ Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Meltem VATAN, AFAM Proje Koordinatörü Özden TİMURLENK tarafından verilecektir.

"Anaokullarında Temel Afet Eğitimi Projesi" nin amacı;
    • Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın bilinçlenmesi,
    • Afetler karşısında kendilerini ve çevresindekileri nasıl koruyacaklarını öğrenmeleri,
    • Afetlerden önce nasıl tedbir alacaklarını öğrenmeleri,
    • Afetler sonrasında hayatlarına nasıl devam edeceklerini öğrenmeleri,
    • Öğrendikleri bilgileri çevrelerindekilere iletmeleri,
    • Afet ülkesi olan Türkiye’de afetlere karşı bilinçli bir neslin yetiştirilmesi,
    • Öğretmenlerimiz ve okul yöneticilerine yönelik eğitim ve uygulama rehber kitaplarının tasarlanmasıdır.

Beş ay sürecek olan projede eğitimlerin yanı sıra, çocuklar, öğretmenler ve yöneticiler için özel kitaplar tasarlanmıştır. Öğretmenlerimizin çocuklara afetleri ve korunma yollarını öğretecekleri "Anaokullarında Afet Eğitimi Rehber Kitabı" oluşturularak, afetlerden korunma bilinci konusunda sürdürülebilirlik hedeflenmektedir. Afetlerde en büyük eksikliklerdin biri yapısal olmayan kısımlarla alakalı tedbir alınmamasıdır. Bu durum birçok yaralanma ve kayba yol açmaktadır. Bu eksiklik göz önüne alınarak anaokullarımızın yapısal olmayan kısımlarının uluslar arası standartlara uygun hale getirilebilmesi için okul yöneticilerine yönelik “Anaokullarında Yapısal Olmayan Kısımların Güçlendirilmesi” kitabı tasarlanmıştır.

Proje sonunda yapılacak olan kokteylde eğitim verdiğimiz anaokulu öğrencilerinden bir grup "Afetlerden Korunmalıyız!" adlı tiyatro gösterisini gerçekleştireceklerdir. Ayrıca 6734 anaokulu öğrencisinin katılımıyla gerçekleştirilecek olan “Afet Bilinci” adlı resim yarışmasında birinci, ikinci ve üçüncü olan resimlerin ödülleri verilecektir.

Afet Eğitim Göresel için tıklayın: 1   2   3   4   5

AFAM