Yeni Nesil Led Aydınlatma Ar-Ge ve Ölçüm Laboratuarı Kurulumu Projesi

27.02.2012

Yeni Nesil Led Aydınlatma Ar-Ge ve Ölçüm Laboratuarı Kurulumu Projesi devam ediyor...

Categorie  Kategori : PROJE PAZARI

"Yeni Nesil LED Aydınlatma AR-GE ve Ölçüm Laboratuarı Kurulumu Projesi" devam ediyor.

İstanbul Kalkınma Ajansı’nın 2011 yılı İşletmelere Yönelik Çevre ve Enerji Dostu İstanbul Mali Destek Programı Kapsamında Desteklediği “Yeni Nesil LED Aydınlatma AR-GE ve Ölçüm Laboratuarı Kurulumu Projesi”, toplam enerji tüketiminin %25’ini oluşturan aydınlatma alanında yeni nesil LED teknolojilerinin Ar-Ge çalışmaları ile yaygınlaştırılmasını ve İstanbul bölgesinin bu konuda öncü rol oynamasını sağlamayı amaçlamaktadır.

Proje ile, özgün bir üniversite-sanayi işbirliği modeli ile LED aydınlatma alanında Ar-Ge ve ürün geliştirme çalışmalarının yürütüleceği, insan kaynağı, ekipman ve kalite yönetimi bakımından yetkin, birçok test ve ölçümün yapılabileceği bir Ar-Ge, test ve ölçüm laboratuarı kurulması ve sanayiye test, ölçüm, AR-GE ve danışmanlık hizmeti verebilecek düzeyde, firmaların sağlıklı bir işbirliği çerçevesinde bir araya gelerek kullanacakları bir ortak kullanım merkezi oluşturulması planlanmaktadır.

Yeni Nesil LED Aydınlatma AR-GE ve Ölçüm Laboratuarı Kurulumu Projesi, test ve ölçüm gibi maliyet ve zaman açısından firmaları zorlayan alanlarda tek bir merkez üzerinden yapılacak çalışmalarla LED aydınlatma sektörünün büyümesine katkı sağlayacaktır. Bunun yanında, LED aydınlatma konusunda ulusal ve uluslar arası platformlarda söz sahibi olabilmek adına üniversitelerde farkındalık yaratacak ve araştırma çalışmalarını destekleyecek bir uygulama merkezi oluşturmak ve kapsadığı özellikler bakımından Türkiye’de ilk olacak “Akıllı ve Verimli LED Aydınlatma Sistemleri” ürününün üretilmesi gibi amaçlara da hizmet edecektir.

İçerik ile ilgili tek sorumluluk İstanbul Aydın Üniversitesi’ne ait olup ISTKA veya DPT’nin görüşlerini yansıtmamaktadır.

PROJE PAZARI

Son Ziyaret :  24.06.2017 08:24