Diplomasi Forumu 2012

Arap Baharı - İran' la Nükleer Çatışma

Categorie  Kategori : EPPAM

Diplomasi Forumu 2012

Her sene Türkiye'yi ziyaret eden Stanford Üniversitesi öğretim üyeleri ve 22 öğrenciden oluşan heyet, "Overseas Studies Program in Berlin" Programı çerçevesinde 23.01.2012 Pazartesi günü İstanbul Aydın Üniversitesi Enerji Politikaları ve Piyasaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (EPPAM) Direktörü Yrd. Doç. Dr. Filiz Katman tarafından verilen "Quo vadis Orta Doğu? Arap Baharı ve İran'la Nükleer Çatışma" başlıklı seminere katılmıştır. İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencileriyle Stanford Üniversitesi öğrencilerinin birlikte katıldığı seminerde gündemin önemli konuları olan Arap Baharı, Türkiye'nin model ülke olmasına yönelik tartışmalar, bölgedeki enerji kaynaklarının ve enerji nakil hatlarının Orta Doğu bölgesindeki gelişmelerdeki rolü, İran'ın nükleer programı konusunda uygulanan ambargolara karşılık Hürmüz Boğazı'nı kapatma tehdidi ile Türkiye'nin süreçteki rolü gibi konular, öğrencilerden gelen sorularla da kaspamlı bir şekilde ele alınmıştır.

Programın İstanbul Aydın Üniversitesi ayağı, Stanford University Bing Overseas Program in Berlin Direktörü ve Jean Monnet Profesörü Dr. Uli Brückner ve EPPAM Direktörü Yrd.Doç. Dr. Filiz Katman ile İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkan Danışmanı ve EPPAM Onursal Başkanı Prof. Dr. Hasan Saygın  tarafından gerçekleştirilen program kapsamında İstanbul'da yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve üniversiteleri içine alan bir program dahilinde Türkiye hakkında bilgi verilmesi amaçlanmaktadır.

Bu sene üçüncüsü gerçekleştirilen işbirliği, ortaklaşa düzenlenen yaz okulu programıyla güçlendirilmektedir.

EPPAM

16203695