Hukuk Sistemimizin Sorunları ve Yeni Anayasa Çalışmaları

19.01.2012

Ortadoğu ve Kafkasya Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin düzenlediği Hukuk Sistemimizin Sorunları ve Yeni Anayasa Çalışmaları 19.01.2012 tarihinde gerçekleşti...

Categorie  Kategori : SİYASET

“Türkiye’de Yargı Bağımsızlığı Yok”

İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Ortadoğu ve Kafkasya Araştırma Merkezi (ORKAM) tarafından düzenlenen “Hukuk Sistemimizin Sorunları ve Yeni Anayasa Çalışmaları” konulu panel 19 Ocak 2012 Perşembe günü Florya Yerleşkesi’nde icra edildi. ORKAM Müdürü Yrd.Doç.Dr.Sait YILMAZ tarafından idare edilen panele konuşmacı olarak; E.Başbakan Yardımcısı Hüsamettin CİNDORUK, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Ersan ŞEN ve İAÜ Hukuk Fakültesi’nden Prof.Dr. Emin MEMİŞ konuşmacı olarak katıldı. Panel kapsamında Türkiye’de yargının Bağımsızlığı, son dönemde yaşanan hukuki sorunların nedenleri ve yeni anayasa ile ilgili çalışmalar ele alındı. Yoğun bir izleyici kitlesinin takip ettiği panelde katılımcılar tarafından gündeme getirilen bazı konular aşağıda sıralanmıştır.

SİYASET

16203154