Gazeteci Adaylarının Basın Müzesi Ziyareti

30.03.2011

İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Birinci sınıf öğrencileri dünyanın ilk ve tek basın müzesi olan TGC Basın Müzesi'ni gezdi...

Categorie  Kategori : İletişim

Gazeteci Adaylarının Basın Müzesi Ziyareti

İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Birinci sınıf öğrencileri dünyanın ilk ve tek basın müzei olan TGC Basın Müzesi'ni gezdi.

İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr.Müge Demir'in başkanlığındaki "Gazetecilik Kulubü" öğrencileri TGC Basın Müzesi'ni gezerek yetkililerden bilgi aldı. Teoriyle pratiği birleştirmek amacıyla bu tür etkinlikleri düzenlediklerini söyledi. Öğrenciler, müzedeki dizgi ve baskı makineleri ile gazeteciliğin ilk yıllarındaki teknikleri inceledi.  Abdi İpekçi, Çetin Emeç, Sedat Simavi, Ahmet Emin Yalman gibi Türk basın hayatına emeği geçmiş ve iz bırakmış kişilerin hatıra eşyaları gazeteci adaylarının büyük ilgisini gördü. Öğrenciler, "Öldürülen Gazeteciler Galerisi"ni de gezerek yetkililerden mesleklerinin zorluklarını dinledi.

Son Ziyaret :  21.10.2019 16:25