İstanbul Aydın Üniversitesi | Basında İAÜ | İletişim | Etkinlik Takvimi | Tanıtım Filmi | Tanıtım Klibi | Bilimsel ve Akademik Yayınlar | Sitene Ekle

Ataol BEHRAMOĞLU İAÜ'de

01.12.2011

Şair, Düşünür, Çevirmen, Öğretmen Ataol BEHRAMOĞLU İAÜ'de

Categorie  Kategori : GÜNDEM
Reading  Okuma : 1959

Rus edebiyatından Lermontov, Puşkin, Gorki, Çehov gibi şair ve yazarların yapıtlarını dilimize çevirdi.

Asya, Afrika Yazarlar Birliğinin Uluslararası Lotus Edebiyat Bütük Ödülü'ne layık görüldü.

1985-86 yıllarında Paris-Sorbonne Üniversitesi'nde Rus Edebiyatı ve Karşılaştırmalı Edebiyat konularında lisanüstü bir çalışma yaparak D.E.A derecesi alan Ataol BEHRAMOĞLU Paris'te "Anka" adlı

Türkçe-Fransızca edebiyat dergisini kurup yönetti.

2007'de Rusya Federasyonu'nun Ulsulararası Puşkin Madalyası'yla ödüllerndirilen ilk Türk Şairi oldu.

Ataol Behramoglu who is the poet,philosopher, translator, teacher  is at IAU.

Ataol Behramoglu did translate the works of poets, writers Lermontov, Puskin, Gorki, Cehov in Turkish. He was awarded in the International Lotus Literature of  Asian, African writers Association. Ataol Behramoglu did master degree in Russian Literature and Comparative Literature at The University of Paris- Sorbonne in 1985-86. Behramoglu  also set up a Turkish- French Literary Magazine which was  called “ANKA-Phoenix”.

Ataol Behramoglu was  the first Turkish poet ,awarded International Pushkin Medal of Russian Federation in 2007.

GÜNDEM

2013 Bahar Şenliklerini Nasıl Buldunuz?

Tüm Anketler

Son Ziyaret :  22.12.2014 04:42