Kitap İllüstrasyon Sergisi

02.12.2011

Aliona PİLİCİ'nin "Kitap İllüstrasyon Sergisi"

Categorie  Kategori : SERGİ

Gafik tasarımcısı Aliona PİLİCİ "Kitap illüstrasyon sergisi" 2 Aralık 2011 tarihinde İstanbul Üniversitesi Güzel Sanatlar Galerisi'nde Vezneciler Kuyucu Murat Pasa Medresesi'nde açıldı.

Aliona Pilici 1975 yılında Moldova'da doğdu. Yüksekokul eğitimini Moldova'da Plamadeala Yük-sekokulunun Resim Bölümünde 1995 yılında tamamladı. 2001 yılında Lisans ve Master unvanlarını Ukrayna Devlet Güzel Sanatlar ve Mimarlık Akademisinden aldı. Masterini birincilikle bitirdiği için Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesine burs kazandı. 2008 yılında ise Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinde Sanatta Yeterlilik eğitimini tamamladı. İstanbul Aydın Üniversitesi GSF Grafik Tasarım Bölümü'nde Öğretim Üyesidir. 1995 yılından bu yana kitap tasarımları, baskı resim, illüstrasyon, çeşitli grafik tasarım çalışmaları yapmaktadır.

"Farklı kültürlerden izler" konulu sergi, üç farklı konudan oluşuyor, bunlar; Ukrayna, Hitit ve Çin kültürleriyle alakalı çalışmalardır. Üniversitedeki öğrencilik yıllarımda, farklı kültürlerin folklorik geçmişi benim ilgi alanlarımdan biriydi. Farklı kültürleri inceleyerek, halk edebiyatından birkaç eser seçtim.

Seçtiğim her bir esere kendi bakış açıma göre yaklaştım. İllüstre edilmesi için Hitit ve Çin kültüründen mitler, Ukrayna'dan ise efsun dualarını seçtim. İllüstrasyonlarımın anlamını zenginleştirmek için halk motiflerini ve anlamlarını inceledim, her bir illüstrasyon için anahtar simgeler seçtim.

Bunu, o zamanın ruhunu ve kültürünü yansıtabilmek için yaptım, o zamanlarda kullanılan yazı fontlarını inceledim ve benzeri fontlar kullandım. Çalışmamı Linolyum Gravür tekniğinde gerçekleştirdim. Gravürler farklı yüzeylerde çekilmiş fotoğraflar üzerine basıldı; ağaç, taş, saman, yaprak, toprak ve buna benzer. Böylece çalışmama tarihsel hava katmaya çalıştım.

Fotoğraflar için tıklayın: 1   2   3   4   5   6   7

SERGİ