ATATÜRK'Ü ANMA TÖRENİ

10.11.2011

İAÜ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi

Categorie  Kategori : ATAM

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ 73. ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE ATATÜRK’ÜBİR KEZ DAHA MİNNET VE ŞÜKRANLA ANDI.

İstanbul Aydın Üniversitesi, 10 Kasım’da Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı, Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ü vefatının 73. yılında tüm akademik, idari personel ve öğrencilerin katılımı ile bir kez daha şükran ve saygıyla andı.

Anma töreni, İAÜ Atatürk İlke ve İnkılapları Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Koordinatörü Prof.Dr. Zerrin GÜNAL’ın hazırlamış olduğu “Dün, Bugün ve Atatürk” konulu konuşma ile başlarken, sonrasında İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yadigar İZMİRLİ’nin konuşması ile devam etti. İzmirli, “Atatürk’ün bir dünya lideri olduğunu, onu ve yaptığı inkılapları anlamak için dönemin şartlarının bilinmesi gerektiğini, bizlere bıraktığı en büyük miras olan Türkiye Cumhuriyeti’nin en iyi şekilde korunması ve devam etmesi gerektiğini” dile getirdi.

İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa AYDIN ise, “Ulu Önderin öncelikle insan olduğunu, bu ülkeyi kurarken yaşanan mücadelede kendinden çok şey kattığını, canları pahasına mücadele ettiklerini, bu nedenle Atatürk ve Silah Arkadaşlarının ve tüm milletin azmine bugün şükran duyduklarını” söyledi. Dr. Mustafa AYDIN, “bu milletin Malazgirt zaferinden Abdullah GÜL’e kadar gelmiş bütün liderlere sahip çıkması gerektiğini, her liderin kendi dönemine göre doğruları ve yanlışları olabileceğini ama sonuç olarak hepsinin Türk Milletine ait olduğunu, bunu inkar etmenin ve onları olumsuz yanlarını öne çıkararak eleştirip yargılamanın doğru olmadığını” sözlerine ekledi.

Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün anlatıldığı şiir ve yazıların öğrenciler tarafından seslendirilmesi ile devam eden tören “Kaybetmedik” isimli Atatürk Belgeselinin izlenmesinin ardından, Ulu Önder’in sevdiği Zeybek Gösterisi ile son buldu.

Atatürk'ü Anma Töreninden Kareler: 1 2 3 4 5

Atatürk Commemoration Ceremony

Atatürk’s principles and History of the Application and Research Center

Ataturk Commemoration Ceremony took a place on 10th November 2011, at 09:45am. in A block ,Conference Hall