KEÇE, İAÜ 'de Yeniden Hayat Buluyor

KEÇE, İstanbul Aydın Üniverisitesi'nde Yeniden Hayat Buluyor

Categorie  Kategori : SERGİ

KEÇE, İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ’NDE YENİDEN HAYAT BULUYOR

İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından, İstanbul Kalkınma Ajansı “2010 yılı Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlara Yönelik Yaratıcı Endüstrilerin Geliştirilmesi Mali Destek Programı”na sunulan ve bir yıl süresince 130 kişinin uygulamalı eğitim alacağı “Keçe Merkezi Projesi” destek almaya hak kazandı.

Proje kapsamında, İstanbul Aydın Üniversitesi Moda Tasarım Bölümü  tarafından,  Güngören Belediyesi, Nako İplik Paz. ve Tic. A.Ş. ve Mert İpek Ltd. Şti.’nin katkıları ile düzenlenecek olan “Geleneksel ve Modern Tepme Keçe Öğretim Programı”,  Güngören ilçesinde yaşayan, 18 yaş üzerinde olan ve okuma – yazma bilen, geleneksel ve modern keçe üretim tekniklerini kullanarak tekstil ürünleri ve aksesuar üretmeye istekli, bu alanda üretim yapmasını engelleyecek bedensel engeli olmayan 30 vatandaşın, keçe sanatı alanında kendilerini geliştirerek, gelir elde etmesi için büyük bir fırsat sunacak. Keçe üretim tekniklerini kullanarak farklı tekstil ürünleri ve aksesuar üreten katılımcılar, kaybolmakta olan keçe sanatını yeniden canlandırarak İstanbul’un özgünlüğünün geliştirilmesine ve kültürel sürdürülebilirliğine büyük bir katkı sağlayacak.

Öğretim programının açılış toplantısı, 27 Ekim 2011 tarihinde İstanbul Aydın Üniversitesi Florya Kampüsü’nde yer alan Keçe Merkezi’nde gerçekleşti. 15 hafta süresince devam edecek olan öğretim programının amacı; modern ve tepme keçe üzerine teorik ve uygulamalı eğitim verilerek, öğretim programı katılımcılarının keçenin tarihçesi, kullanım alanları, keçe yapımında kullanılan malzemeler hakkında bilgilerini arttırmak ve keçe tekniklerini kullanarak aksesuar tasarlama alanında yaratıcılıklarını ve becerilerini geliştirmektir. Öğretim programını tamamlayan katılımcılar; çanta, cüzdan, giysi kumaşı, atkı, şal, eldiven, ev ayakkabısı, takı, vazo, çanak gibi farklı aksesuarlar üretebilecek bilgi ve beceriye sahip olacak.

İstanbul Aydın Üniversitesi Keçe Merkezi Projesi Açılış Toplantısı, 27 Ekim 2011 tarihinde Saat 10:00’da İstanbul Aydın Üniversitesi Florya Yerleşkesi E Blok  Kat -2’de gerçekleşti.

SERGİ

Son Ziyaret :  22.08.2019 03:35