Türkiye’de Üniversiteye Sınavsız Nasıl Girilir

23.11.2016

Almanya’da yaşayan Türkiye kökenli gençlerin çok küçük bir bölümü üniversitelere girebilmek için zorunlu olan abitur yapabiliyor. Abitur yaparken öğrencinin mezuniyet notu da gireceği okulun belirlenmesinde etkili oluyor.

Categorie  Kategori : SEMİNER

TIP öğrenimi için en yüksek abitur notu olan 1 civarında ortalaması gerekiyor. Abitur notlarının düşük olması nedeniyle Türkiye kökenli gençler, tıp, hukuk gibi bölümlerde okuyamıyor.
    YÖK’ün iki yıl önce aldığı kararla, Türkiye lise dengine uyan okuldan mezun olan Türkiye kökenli Alman pasaportu gençlere, abitur notlarına bakmadan Türkiye’de istedikleri branşta sınavsız okuma hakkı veriliyor. Köln Eğitim Müşaviri Prof. Dr. Mustafa Gençer ve İstanbul Aydın Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haydar Özpınar, 24 Kasım’da saat 19.00 da Köln Üniversitesi’nde bu konuda seminer verecek. Seminerde Türkiye kökenli Alman gençlerin, YÖK’ün tanıdığı bu imkandan nasıl yararlanacakları, ayrıntılı olarak anlatılacak.

SEMİNER

Son Ziyaret :  18.08.2017 19:18