“Trump Dönemi Amerikası; Değişen Dengelerin Türkiye'ye Ve Dünyaya Yansımaları” Konferansı

15.12.2016

İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye’nin gelişimine katkıda bulunmak, uluslararası alanda konumunun güçlenmesine destek olmak ve sorunlarına akademik dünyada çözümler üretebilmek amacıyla gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında çeşitli çalışmalar yürütmektedir.

Categorie  Kategori : TAM

İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Enerji Politikaları ve Piyasaları Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliği ile düzenlenecek olan “Trump Dönemi Amerikası; Değişen Dengelerin Türkiye'ye ve Dünyaya Yansımaları” başlıklı çalışma ile Türkiye - Amerika ilişkilerinin tarihi dikkate alınarak, son dönem olaylarının değerlendirilmesi ve siyasi bakışın bilimsel temelini ortaya koymak amaçlanmaktadır.

21 Aralık 2016 Çarşamba günü İstanbul Aydın Üniversitesi Halit Aydın Florya Yerleşkesi’nde “ABD Seçimlerinin Türk Dünyasında Etkileri ve Şanghay Beşlisi”, “Rusya ve Orta Asya’da Değişen Dengeler”, “Trump ve Yeni Dünya Düzeni”, “Değişen Güçlerin Ekonomiye Küresel Yansımaları”, “Aşırı Sağın ABD Sürümü: Trump”, “Türkiye - Amerika İlişkileri Işığında Ortadoğu Denklemi ”, “Süreklilik ve Değişim Açısından Trump Dönemi Amerikan Dış Politikası” başlıkları altında iki oturumda gerçekleşecek konferansın moderatörlüğünü İstanbul Aydın Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hatice Deniz YÜKSEKER ve İstanbul Aydın Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi, Enerji Politikaları ve Piyasaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Filiz KATMAN gerçekleştirecektir.

Konferansın konuşmacıları arasında, İstanbul Aydın Üniversitesi Ekonomi ve Finans Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Sedat AYBAR, İstanbul Aydın Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi, Ortadoğu ve Kafkasya Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Kamil Veli NERİMANOĞLU, İstanbul Aydın Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nadir DEVLET, Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Behlül ÖZKAN, İstanbul Kültür Üniversitesi Öğretim Üyesi, Gazeteci Dr. Bora BAYRAKTAR, uzun yıllar Amerika Birleşik Devletleri’nde habercilik yapan ve şu an 24 TV’de görev yapan Gazeteci Selim ATALAY ve Hürriyet Daily News, Şalom Gazetesi yazarı Gazeteci Selin NASİ yer alacaktır.

KONFERANS PROGRAMI

21 ARALIK 2016 ÇARŞAMBA

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ D BLOK TURUNCU SALON

09.00 – 09.30 / AÇILIŞ KONUŞMALARI