ŞEHİR NOTLARI SERGİSİ

10.12.2016

“Fotoğrafa Giriş” dersi kapsamında Sema Sayar, Sena Yıldırır adlı İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) öğrencileri “Rahmi M. Koç Müzesi” adlı bir sergi açtılar. Beş büyük 70x100 renkli fotoğraftan oluşan sergi, üniversitenin O Blok fuayesinde açıldı.

Categorie  Kategori : SERGİ

Fotoğraf sergileri, “Şehir Notları” kapsamında her hafta yenilenecek ve aynı mekanda açılacak.  Sema Sayar, serginin amacını şöyle anlattı:

“Çok kültürlü bir şehirde yaşıyoruz. Rahmi M. Koç Müzesi’nde Atatürk, Karayolu Ulaşımı, Demiryolu Ulaşımı, Denizcilik , Havacılık, Tipo Baskı Atölyesi, Yaşayan Geçmiş, Makineler, İletişim, Bilimsel Aletler, Modeller ve Oyuncaklar bölümlerinde insanı şaşırtan objeler yer alıyor. Biz bunlardan birkaçını seçerek izleyicileri bu değerli müzeye yöneltmek istedik.”

Fotoğrafçılardan Sena Yıldırır ise, “Uluçalireis denizaltısını, buharlı lokomotif döneminden G 10 lokomotifini, pervaneli uçaklar döneminden efsanevi DC 3’ü, ünlü otomobil markalarını çektik. Amacımız izleyicileri şehrimizdeki kültür mekanlarına çekmek,” diyerek Rahmi M. Koç Müzesi'nin mutlaka görülmesini gerektiğine dikkat çekti.

Haber: İAHA

SERGİ