Mobil Oyun Programlama Semineri

10.12.2016

İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü tarafından düzenlenen “Mobil Oyun Programlama” adlı seminere Ramazan Noyan Culum konuşmacı olarak katıldı.

Categorie  Kategori : KONFERANS

Konuşmasında öğrencilere “Okulunuzun verdiği teknik imkanları sonuna kadar kullanın” diyen Noyan Culum, “Okulunuzun verdiği imkanları sonuna kadar sömürerek kullanın. Hatta görevlilere artık gelmeyin dedirtin. Çünkü buradaki fırsatlara gerçekten kolay ulaşılmıyor. Bunları çok sonra anlıyorsunuz 35-40'lı yaşlarda anlıyorsunuz. Gençlik gezelim tozalım demek yerine hazır fırsatlar elinizdeyken değerlendirmenizi tavsiye ediyorum,’’ şeklinde konuştu.

Öğrencilere  kod yazma, oyun yazılımcılığı, bilgisayar ve mobil oyunların nasıl yazılabileceği hakkında detaylı bilgiler  de veren Culum,  gelecekte iyi pozisyonlarda çalışabilmek için özellikle kod yazma ve oyun motoru yazımını iyi bilmeleri gerektiğinin altını çizdi.

“TÜBİTAK bu konuda çok katı. Oyun motorunu kendinizin yazmanızı şart koşuyor. COSKEP ise oyun motorunun kendinize ait olması dışında ürünün yerli malı olmasına önem veriyor.’’ diyen  Culum, İstanbul Aydın Üniversitesi’nin bu konuda kendilerine destek olduğunu ve yer verdiğini söyleyerek ilgili öğrencilere kapılarının daima açık olduğunu dile getirdi.

Haber: Derman Altunbaş (İAHA)

KONFERANS

Son Ziyaret :  18.10.2017 19:28