Gelenekten Geleceğe Ebru Sanatı

05.12.2016

İstanbul Aydın Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi “Ebru Sanatının Öğretimi ve Uygulaması” adlı bir etkinlik düzenlendi.

Categorie  Kategori : TÖMER

İAÜ Florya Yerleşkesi'nde gerçekleşen etkinlikte ebru sanatçısı Zeynep Erdoğdu öğrencilere  Ebru sanatının geçmişten geleceğe olan yolculuğunu anlattı. Konuşmasında “Türk islam süsleme sanatını anlatmak ve uygulamak için buraya geldim. Ebru sanatı sadece kağıda değil, biz bunu ipek kumaşa, deri üzerine ve cam üzerine uyguluyoruz. Boyalarımız tamamen toprak boyadır. Fırçalarımız at kuyruğundan yapılıyor. Boyalarımızın su üzerinde durmasını sağlayan inek ve sığır ödüdür,” şeklinde konuşan Zeynep Erdoğdu söyleşinin ardından etkinliğe katılan öğrencilerle Ebru uygulaması yaptı.

TÖMER

16203210