“Yer Gösteren” Galeri Aydın'da

25.11.2016

İstanbul Aydın Üniversitesi Sanat Galerisi “Galeri Aydın” Tuğcan Güler'in “Yer Gösteren” isimli sergisine ev sahhipliği yapıyor.

Categorie  Kategori : Güzel Sanatlar

İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonu ilginç bir tasarım sergisine ev sahipliği yapıyor. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Grafik Tasarım Ana Sanat Dalı Başkanı Doç. Tuğcan Güler, grafik tasarımın kağıt ve baskı dışında faaliyette bulunduğu çevresel grafik tasarım alanında uygulanmış tasarım projelerini izleyicilerle buluşturuyor.

Sergide, Tuğcan Güler’in Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Ayvalık Zeytin Müzesi ve İzmir’in en yeni teknoparkı DEPARK için yaptığı, tamamı uygulanmış yönlendirme ve işaretleme tasarımı projelerine ait çalışmalar, fotoğraflar ve şemalar yer alıyor.

Tuğcan Güler serginin önemi şöyle anlatıyor:

“Çevresel Grafik Tasarım içerisinde yer alan yönlendirme ve işaretleme tasarımı, sergileme tasarımı ve kurumsal grafikler kapalı ya da açık mekanlar ile bu mekanların kullanıcıları arasında iletişim kuran iletişim öğeleridir. Bu iletişim örneğin hastanede kullanıcı konumundaki hasta ya da hasta yakınının polikliniğe kolaylıkla varmasıyken, müzelerde ise var olan içeriğin izleyiciye akıcı şekilde aktarılması marifetiyle kurulabilmektedir. Ülkemiz bu tasarım disiplinlerinde çokça kavram kargaşası yaşamakta, doğru konumlandırılmış ve projelendirilmiş işler yeni yeni gelişim göstermektedir. Bununla birlikte refahın yükselmesi ile kültürel ve ticari anlamda dışa açılım, bu çalışma alanına ivme kazandırmasını görmek son derece sevindirici ve umut vericidir.

“Çevresel Grafik Tasarım bir yandan kullanıcılara sıkıntısız bir deneyim sunarken bir yandan da kurumsal kimliği güçlendirmekte, kullanıcılara “güvenle kucaklandıkları” algısını yerleştirebilmektedir.”

22 Kasım 2016 tarihinde açılışı yapılan sergi 3 Aralık 2016’ya kadar Galeri Aydın'da ziyarete edilebilecek.

Haber- Fotoğraf: Samet Sertan İnce (İAHA)

Güzel Sanatlar

Son Ziyaret :  11.12.2017 18:14