“Yer Gösteren” Mekansal Deneyime Grafik Tasarımcı Bakışı

“Yer Gösteren”
    Mekansal Deneyime Grafik Tasarımcı Bakışı

Categorie  Kategori : Güzel Sanatlar

22 Kasım – 3 Aralık 2016, Aydın Sanat Galerisi İstanbul Aydın Üniversitesi Bilgi Merkezi, Sefaköy - İstanbul

İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonu ilginç bir tasarım sergisine ev sahipliği yapıyor. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Grafik Tasarım Ana Sanat Dalı Başkanı Doç. Tuğcan GÜLER, grafik tasarımın kağıt ve baskı dışında faaliyette bulunduğu çevresel grafik tasarım alanında uygulanmış tasarım projelerini izleyicilerle buluşturuyor.

Çevresel Grafik Tasarım içerisinde yer alan yönlendirme ve işaretleme tasarımı, sergileme tasarımı ve kurumsal grafikler kapalı ya da açık mekanlar ile bu mekanların kullanıcıları arasında iletişim kuran iletişim öğeleridir. Bu iletişim örneğin hastanede kullanıcı konumundaki hasta ya da hasta yakınının polikliniğe kolaylıkla varmasıyken, müzelerde ise var olan içeriğin izleyiciye akıcı şekilde aktarılması marifetiyle kurulabilmektedir. Ülkemiz bu tasarım disiplinlerinde çokça kavram kargaşası yaşamakta, doğru konumlandırılmış ve projelendirilmiş işler yeni yeni gelişim göstermektedir. Bununla birlikte refahın yükselmesi ile kültürel ve ticari anlamda dışa açılım, bu çalışma alanına ivme kazandırmasını görmek son derece sevindirici ve umut vericidir.

Çevresel Grafik Tasarım bir yandan kullanıcılara sıkıntısız bir deneyim sunarken bir yandan da kurumsal kimliği güçlendirmekte, kullanıcılara “güvenle kucaklandıkları” algısını yerleştirebilmektedir.

Proje kapsamında tasarımcı Tuğcan GÜLER’in Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Ayvalık Zeytin Müzesi ve İzmir’in en yeni tekno parkı DEPARK için yaptığı, tamamı uygulanmış yönlendirme ve işaretleme tasarımı projelerine ait çalışmalar, fotoğraflar ve şemalar üzerinden izlenebilir.

22 Kasım 2016 saat 16.00’da açılışı yapılacak sergi 3 Aralık 2016’ya kadar ziyarete açık kalacaktır.

Katkılarınız için teşekkür ederim.

Doç. Tuğcan GÜLER.

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Grafik Tasarımı Ana Sanat Dalı Başkanı.

tugcan.guler@deu.edu.tr

Resimler Listesi

01 Dokuz Eylül Üniversitesi Teknoloji Geliştirme A.Ş. DEPARK için yapılan dış cephe görsel kimlik çalışması

02 Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi için tasarlanan kavisli karşılama yönlendirmesi