Engelli Öğrencilerler Buluşma Toplantısı

11.11.2016

İstanbul Aydın Üniversitesi Engelsiz Yaşam Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin bu yıl ilkini düzenlediği “Engelli Öğrencilerle Buluşma Toplantısı” E Blok Engelsiz Yaşam Dersliği'nde gerçekleşti.

Categorie  Kategori : SOSYAL SORUMLULUK

Engelsiz Yaşam ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Süreyya Kumru'nun katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda öğrencilerin talep ve istekleri dile getirildi. Süreyya Kumru, “Biz her sene 2 dönem bu toplantıları yapıyoruz. Amacımız yaptığımız toplantılarla eski ve yeni öğrencilerimizin kaynaşmaları ve o sene içindeki ihtiyaçlarımızın  belirlenmesi,” şeklinde

konuştu.

Geçmiş dönemlerde yapılan etkinlikler hakkında konuşan Kumru, “Yönetiminde katılacağı bir kahvaltı organizasyonu yapmayı düşünüyoruz. Bu kahvaltıya velilerimizin de katılımlarını istiyoruz,” dedi.

Okulumuzda 49 tane engelli öğrencimiz olduğunu aktaran Kumru, “Otizimli öğrencilerimiz  bizim için çok önemli. Onların her biri başarı hikayesidir. Çünkü normalde otizimli bir gencin üniversiteye kadar gelebilmesi çok zordur. Hatta geçen sene Basın ve Yayın Bölümü'nden mezun olan otizimli öğrencimiz bile oldu,” şeklinde konuştu.

Toplantıya katılan engelli öğrenciler de kendilerinive engellerini anlattıktan sonra okul içinde yaşadıkları sorunları dile getirdiler. Bazı bloklarda  asansörlerin sık sık arızalandığını  söyleyen engelli öğrenciler, bu durumdan kaynaklı dersliklere çıkarken yaşadıkları zorlukları anlattılar.

Engelsiz Yaşam ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Süreyya Kumru toplantının sonunda üniversite kütüphanesindeki imkanlardan da söz etti, “Artık kütüphanede engelliler için sesli kitap projesi başlayacak. İşitme engelliler için her dönem İşaret Dili Kursumuz açılıyor. Geçen dönem  seçmeli ders olarak koyduk. Onun haricinde öğrencilerimizle birebir ilgilenmeye özen gösteriyoruz. Engellilerin de hakları ve hukukları var. Biz de buna saygı duyarak ilerlemeye çalışıyoruz,” şeklinde bilgiler verdi.

2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılında birincisi düzenlenen tanışma toplantısına engelli öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Haber: Tuğba Yenen (İAHA)

SOSYAL SORUMLULUK

Son Ziyaret :  24.11.2017 06:45