Öğrenciler için “Mülakat Teknikleri” konulu seminer

04.11.2016

İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencileri için “Mülakat Teknikleri” semineri düzenlendi.

Categorie  Kategori : SEMİNER

İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencileri iş başvurularında önemli olan hususları öğrenmek için “Mülakat Teknikleri” adı altında düzenlenen seminerde buluştu. İAÜ Florya Yerleşkesi D Blok Mavi Salon'da gerçekleşen söyleşi İstanbul Aydın Üniversitesi İnsan Kaynakları Yönetimi Bölüm Başkanı Ercan Öge' nin sunumuyla gerçekleşti.

“İnsanlar İş Görüşmelerinde Ne Yapacaklarını Bilmiyorlar”

Öğrencilere iş başvurusu yaparken ve mülakatlara katılırken nelere dikkat etmeleri gerektiğini anlatan Öge, “İnsanlar bölümlerden mezun oluyor fakat iş görüşmelerinde ne yapacaklarını bilmiyorlar,” diyerek mülakat tekniklerinin ders olarak her bölümde okutulması gerektiğinin altını çizdi.

İş görüşmelerinde ve başvurularında sosyal medyanın önemi üzerinde de duran Öge, bu konuyla ilgili “Artık işletmeler adaylarını sosyal medya hesapları üzerinden takip ediyor. Çünkü birini tanımak için en doğru yol sosyal medya,” diyerek “Eskiden bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim derdik şimdi ise bana sosyal medya hesabını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim algısı ortaya çıktı,” şeklinde konuştu.

“Özgeçmişimiz bizim en önemli pazarlama aracımızdır”

“Özgeçmişimiz bizim en önemli pazarlama aracımızdır,” diyen Ercan Öge her iş ilanı için farklı  CV hazırlanması gerektiği üzerinde durarak iyi bir özgeçmiş için ise şunları sıraladı:

“İlgi çekici olmalı, iyi bir izlenim yaratmalı, işle ilgili niteliklerinizi ön plana çıkartmalı.

Randevuya son 10 dakika kala orada olun. Şirket hakkında araştırma yapın. Başvuru formunu eksiksiz doldurun. Ciddi bir resim koymayın. Sorulmadan istenilen ücret seviyesini belirlemeyin ve fiyat aralığını dar tutun. Görev pazarlığına girişmeyin. Göz temasından kaçmayın. Asla yalan söylemeyin.”

Son olarak konular üzerinde tekrar duran Ercan Öge, “Başarılı bir kariyer terfi etmekle değil alanında ustalaşmakla olur” sözüyle söyleşiyi sonlandırdı.

Haber: Demet Gedik (İAHA)

SEMİNER

Son Ziyaret :  23.10.2019 20:45