İAÜ Halkla İlişkiler ve Tanıtım Öğrencileri Sektörle Buluşuyor

02.11.2016

İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü “Halkla İlişkiler ve Tanıtım Öğrencileri Sektörle Buluşuyor” etkinliği kapsamında bölüm öğrencilerini sektörle bir araya getiriyor.

Categorie  Kategori : ETKİNLİK

İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencilerini  sektör profesyonelleriyle bir araya getirmeyi amaçlayan  “Halkla İlişkiler ve Tanıtım Öğrencileri Sektörle Buluşuyor” etkinliğinin ilki gerçekleştirildi. Feveran İletişim’in kurucu ortakları Tülin Çeneli Dönmez ve Ali Kahraman’ın konuk konuşmacı olarak katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte Türkiye’de iletişim sektörünün durumu, yeni nesil iletişim kavramı, halkla ilişkiler ajanslarının yapıları ve ne şekilde çalıştıkları masaya yatırıldı. Etkinlikte, halkla ilişkiler ekibi üyelerinde aranan özellikler ve iletişimde stratejik planlamanın nasıl yapıldığına da yer verildi.

Tülin Çeneli Dönmez

Marmara Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden 2003 yılında mezun olan Tülin Çeneli Dönmez, sektörde pek çok yerli ve uluslararası ajansta iletişim danışmanlığı hizmeti verdi. Öğrenim hayatı devam ederken 2000 yılında PRCI Turkey tarafından düzenlenen sınavla Ogilvy PR'da çalışmaya  ve stratejik iletişim planlama eğitimi görmeye hak kazandı. Ardından; M3 Halkla İlişkiler, Optimum Brand, İdea Halkla İlişkiler, Excel İletişim, Bersay İletişim Grubu ve son olarak da Salt İletişim Grup gibi birçok ajansta üst düzey yöneticilik yaptı. Dönmez, 15 yılı aşkın süre boyunca 150’den fazla global ve yerel markaya hizmet verdi.

Kurumsal deneyimiyle dikkat çeken Dönmez, Anadolu Holding bünyesinde bulunan Anadolu Sağlık Merkezi, Telpa Telekominikasyon ve markası General Mobile’de Kurumsal İletişim ve Pazarlama Müdürlüğü görevlerini yürüttü.

Son olarak, bir iletişim grubunda ajans başkan yardımcılığı görevini üstlenen Dönmez, 2015 yılının son çeyreğinde sektörden iki deneyimli arkadaşıyla birlikte "Feveran” etmeye karar verdi.  “İnsan her şeyin ölçüsüyse, iletişim de markaların ölçüsüdür” dedi ve Feveran İletişim’in kurucuları arasında yer aldı.

İletişim danışmanı olarak hizmet verdiği alanlar arasında stratejik iletişim planlaması başta olmak üzere; kriz iletişimi ve yönetimi, müşteri ilişkileri yönetimi, medya ile ilişkiler, kurumsal iletişim, pazarlama iletişimi, algı yönetimi, etkinlik ve sponsorluk yönetimi, kurumsal sosyal sorumluluk, dijital iletişim bulunuyor.

Ali KAHRAMAN

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Basın ve Yayın mezunu olan Ali Kahraman, mesleğe adımını Forbes Türkiye dergisinde attı. 2006 yılında Kobilife Ekonomi Dergisi’nde haber müdürü görevini üstlenen Kahraman, yayın grubunun bir diğer mecrası olan AVM&Marka Perakende Dergisi’nin de kurucu ekibinde editör olarak yer aldı. Ardından 4 yıla yakın bir süre Marketing Türkiye Dergisi’nde editörlük yapan Kahraman, içeriklerin geliştirilmesinin yanı sıra özellikle kapak haberleri, pazarlama iletişiminde yaşanan krizler ve analizleri, marka algıları, kampanyalar, reklam, medya vb konu başlıklarında önemli haberlere imza attı.

Son olarak önde gelen iletişim gruplarından birinde ajans başkan yardımcısı olarak görev yapan Kahraman, ajans portföyünde bulunan markalara yönelik; halkla ilişkiler, kurumsal iletişim, medya ilişkileri, iç iletişim, etkinlik yönetimi, kriz yönetimi danışmanlığı hizmetlerinin verilmesi, çalışmalar kapsamında markaların iletişim faaliyetlerinin planlanması, uygulanması ve organizasyonların gerçekleştirilmesi gibi sorumlulukları üstlendi.

ETKİNLİK

Son Ziyaret :  19.09.2017 14:31