İstanbul Aydın Üniversitesi Tasarım Bölümleriyle Design Week Turkey'de

23.10.2016

İstanbul Aydın Üniversitesi Tasarım Bölümleriyle Design Week Turkey'de

Categorie  Kategori : SERGİ

İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Çizgi Film ve Animasyon, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Grafik Tasarım, Moda ve Tekstil Tasarımı bölümleri ile, Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu Ayakkabı Tasarımı ve Üretimi, Moda Tasarımı, Takı Tasarımı ve Restorasyon programlarının işbirliğiyle Design Week Turkey'e katıldı.

Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda iki stand ve bir sergiyle; aynı etkinliğin Taksim Meydanı'ndaki İstanbul Design Week ayağında ise üç standla etkinliğe katılan İstanbul Aydın Üniversitesi, tüm tasarım bölümleriyle her iki etkinlik alanında yer alan tek üniversite oldu.

Tasarım dünyası, 19-23 Ekim 2016 tarihlerinde İstanbul’da ilk kez düzenlenen Design Week Turkey’de bir araya geldi. Lütfi Kırdar Kongre Merkezi ve Sergi Sarayı’nda T.C. Ekonomi Bakanlığı ve TİM işbirliğinde gerçekleşen Design Week Turkey’nin, endüstriyel tasarım, moda tasarımı ve görsel iletişim tasarımı gibi tasarımı içeren birçok alanda dünyaca ünlü isimlerin, üniversitelerin, tasarım okullarının, sanayici ve akademisyenlerin katılımının yanı sıra paneller, konferanslar ve workshoplar düzenlendi. Design Week Turkey; yıl içinde düzenlenen tasarım yarışmalarının finalistlerinin ürün ve projelerinin sergi ve defileleri, dünyanın prestijli tasarım yarışmalarında ödül kazanan Türk tasarımları ile tasarım merkezleri ve tasarım ofislerinin ulusal/uluslararası proje sergileri ve ülkelerin özel katılımı ile zenginleştirildi.

Ayrıca, 2008 yılından bu yana, Türkiye’de kullanıcının ihtiyaçlarını gözeten, gerek ihracatta gerekse ulusal pazarda ürüne katma değer ve rekabetçi üstünlük kazandıran ve alanında iyi tasarımları ödüllendiren 8. Design Turkey ödülleri, “Design Week Turkey” kapsamında düzenlenen, finale kalan tüm ürünler Design Turkey için ayrılan özel alanda sergilendi.

SERGİ

Son Ziyaret :  18.10.2017 19:27