İAÜ 23. Dünya Enerji Kongresinde Yerini Aldı.

13.10.2016

T.C. Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN ’ın himayelerinde gerçekleştirilen, Dünya Enerji Konseyinin en önemli etkinliği olan “Dünya Enerji Kongresi” katılımcıların enerji sorunlarını ve çözümlerini küresel bir bakış açısıyla daha iyi anlayabilmeleri için düzenlenen en önemli uluslararası enerji kongresidir.

Categorie  Kategori : GÜNDEM

23. Dünya Enerji Kongresi 9-13 Ekim 2016 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilmiştir.  Kongrenin ana teması “Yeni Ufukları Kucaklamak”, yenilikçi bir kavram ve içerik vadetmektir.

Kongrenin açılışı 09 Ekim 2016 tarihinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat ALBAYRAK, Başbakan Yardımcısı Numan KURTULMUŞ,  Dünya Enerji Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Younghoon David Kim, Konseyin Eski Başkanı Maria Jose Nadeau ve Konsey Genel Sekreteri Chistoph Frei de katılımıyla gerçekleştirmiştir. Kurdele kesiminin ardından fuar alanındaki stantları dolaştı.

İstanbul Aydın Üniversitesi’nin standına uğrayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve diğer katılımcılar, Üniversitemiz tarafından yapılan Enerji ile ilgili çalışmalardan,  Elektro- Aydın Takımının yapmış olduğu TÜBİTAK ödüllü elektrikli araç ve Teknoloji Transfer ve Proje Yönetim ofisinin desteği ile yapılan Enerji projelerimiz hakkında Prof. Dr. Zafer UTLU’dan bilgi almıştır.  Prof.Dr. Zafer UTLU, İAÜ nin Enerji konusunda yapmış olduğu yatırımları ve projelerin Üniversitemiz Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa AYDIN tarafından sürekli desteklendiğini ve geleceğe yönelik tüm planlamalarda Enerji başlığının sürekli ön planda tutulduğunu ifade etmiştir.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sn. Berat Albayrak da öğrencilerimize hitaben, “Dünya ayağınıza geldi, 5-10 yıl sonra hikâye sizde” diyerek çalışmalarımızdan dolayı teşekkür etmiş ve başarılarımızın devamını dilemiştir.

13 Ekim Perşembe günü sona eren 23. Dünya Enerji Kongresi Dünya Enerji Liderleri, Geleceğin Enerji Liderleri ve Enerji Üçlemi zirveleri gibi özel oturumlarla dünyanın her yerinden gelen ve ulusal, bölgesel ve küresel düzeylerde sürdürülebilir enerji sunmak için seçenekler arayan Enerji Bakanları, iş, finans ve akademi dünyasının liderleri arasında diyalog oluşturulmasını sağlamıştır.

GÜNDEM

Son Ziyaret :  27.04.2017 13:55