İAÜ İle Turizm Araştırmacıları Derneği' nden İşbirliği Protokolü

31.05.2011

Categorie  Kategori : TAM

İstanbul Aydın Üniversitesi ile Turizm Araştırmacıları Derneği’nden İşbirliği Protokolü

İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Merkezi (İAÜTAM) ve Turizm Yatırımcıları Derneği (TURAD) imzaladıkları protokol ile turizm ve eğitim konularında ulusal ve uluslararası eğitim, araştırma, kongre, konferanslarda işbirliği yapmaya karar verdiler.

Protokolü imzalayan TURAD Başkanı ve Eski Turizm Bakanı Bahattin YÜCEL, İstanbul Aydın Üniversitesi ile önemli çalışmaları birlikte gerçekleştireceklerini açıkladı. İlk ortak çalışma olarak da "Seyahat Acenteleri ve Çalışanları Profili" araştırması ile turizm ülkesi Türkiye'de turizm sektöründe emek veren insan potansiyelinin ve niteliklerinin tespit edileceğini söyledi.

İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Merkezi Başkanı Banu DALAMAN ise Haziran 2011'de başlayacakları araştırmada, TURAD gibi turizm sektörünün önemli bir kuruluşuyla ortak bir çalışma yapmanın öneminden bahsetti ve bu araştırmadan çıkacak sonuçlar ile yatırımcıların turizm sektöründe daha sağlıklı yatırımlar yapabileceğini söyledi. Banu DALAMAN "Gençlerin kariyerlerini planlayan bir kurum olan İstanbul Aydın Üniversitesi olarak, bu araştırma ile kariyerlerini turizm alanında yapmak isteyen gençlerin daha sağlıklı kararlar almasını sağlarken aynı zamanda turizm sektörünü de daha yakından tanıyabilmelerine olanak sağlamış olacağız dedi.

TAM

19387885