Kapatılan Üniversite Adaylarının Kayıt ve Kabul Koşulları

26.09.2016

Kapatılan Üniversite Adaylarının Kayıt ve Kabul Koşulları

Categorie  Kategori : DUYURU

23/7/2016 tarih ve 29779 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 667 Karar Sayılı “Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname”nin 2 nci maddesinin (1) inci fıkrasına istinaden kapatılan vakıf yükseköğretim kurumlarındaki öğrencilerin KAYIT İŞLEMLERİ:

.Üniversitemize yerleştirilen öğrencilerin kayıt işlemleri 26-28 Eylül 2016 tarihleri arasında yapılacaktır.

• Kayıt için bizzat veya noter tasdikli vekaletname ile başvuru yapılmalıdır.

• Süresi içinde ilk kayıt işlemlerini gerçekleştirmeyen veya gerekli belgeleri sağlayamayan öğrenciler, kayıt hakkından vazgeçmiş sayılırlar.

• Belgelerinde eksiklik veya tahrifat olan öğrencilerin kayıtları yapılmış olsa dahi iptal edilir; gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıranlar hakkında gerekli yasal işlemleri yapma hakkına sahiptir.

• Öğretim dili İngilizce olan programlarda Hazırlık sınıfında kayıtlı olup Üniversitemize yerleştirilen öğrenciler, Hazırlık sınıfını geçtiklerine veya muaf olduklarına dair belge getirmeleri halinde doğrudan programlarından başlayacaklardır.

• Öğretim dili İngilizce olan programlarda kayıtlı olan 1.2.3.ve 4.sınıf öğrencilerinin ayrıca Hazırlık sınıfı belgesi getirmelerine gerek yoktur; transkript kontrol edilerek Hazırlık Programı’ndan muaf tutulacaklardır.

• Daha önce alınan derslerin sayılabilmesi için öğrencilerin almış oldukları dersleri gösteren onaylı transkriptlerin kayıt esnasında teslim edilmesi gerekmektedir.

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

.  ÖSYS Yerleştirme belgesi

.  6 adet fotoğraf

.  Lise Diploması( e devlet üzerinden alınabilir)