Akademisyenler Taksim'de Demokrasi şehitlerini andı

29.07.2016

DEİK Eğitim Ekonomisi İş Konseyi üyeleri başta olmak üzere Devlet ve Vakıf üniversitelerinde görev yapan çok sayıda yönetici ve akademisyen, 15 Temmuz darbe girişimini kınamak ve demokrasi şehitlerini anmak için Taksim'de bir araya geldi.

Categorie  Kategori : GÜNDEM

Beyoğlu Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen törende konuşan DEİK Eğitim Ekonomisi İş Konseyi Başkanı Dr. Mustafa Aydın  15 Temmuz'da yeni bir Türkiye'nin doğduğunu vurgulayarak,

"15 Temmuz'da Türk milleti dünyaya yeni bir mesaj vermiştir. Bu aziz milletin özgürlüğü, insan hakları ve birlikteliği uğruna canını seve seve verebileceğini bir kez daha dünyaya 15 Temmuz'da da haykırmıştır. Hiç kimsenin asla kabul edemeyeceği bu alçak darbe girişimini ve buna destek veren tüm güçleri şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Bu vatan hainlerinin tüm çabaları Türk milletinin güçlü iradesi karşısında her daim bertaraf olacaktır. Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin bekçiliğini yapan şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Vatanımızı, milletimizi ve demokrasimizi savunmayı en kıymetli görev addeden yükseköğretimin temsilcileri olarak bizler tek vücut halinde devletimizin ve hükümetimizin yanında durmakta ve bu meydanda tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet diye haykırmaktayız," dedi.

Dr. Mustafa Aydın konuşmasını şöyle sürdürdü:

“DEİK Organizasyonu ile İstanbul’daki devlet ve vakıf olmak üzere bütün üniversitelerimiz demokrasi şehitlerimizi anmak üzere bu menfur saldırıyı kınamak ve demokratik duruşu sergilemek için hep beraber buradayız. Akademisyenlerimiz, rektörlerimiz, rektör yardımcılarımız ve mütevelli heyetlerimizle birlikte bugün bütün dünya kamuoyuna bir mesaj verdik. ‘Türk milleti asla ve asla canı pahasına dahi olsa özgürlüğünden ve demokrasisinden fekadarlık yapmaz’ mesajını tüm dünyaya verdik. Bunun için burada 246 şehidimizin önünde hem duygularımızı dile getirdik Üniversiteler geleceğin nesillerini yetiştirirler. Bugün burada gelecek nesilleri emanet edeceğimiz, arkadan gelen nesillere başı dik bir Cumhuriyet, başı dik bir özgürlük anlayışı, başı dik bir demokrasiyi teslim edeceğimiz nesiller yetiştireceğimizi ve bundan asla taviz vermeyeceğimizi bütün dünyaya haykırdık.”

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ise yaptığı konuşmada 15 Temmuz'dan beri Taksim Meydanı'nda, darbeye, ihanete, silah zoruyla aklı esir almaya çalışanlara karşı nöbet tuttuklarını söyledi.

Bu meydanda milletin birlik, istiklal ve demokrasi destanı yazdığını, ülkenin geleceğine sahip çıktığını vurgulayan Demircan, "Kıymetli hocalarım, bize canımız pahasına korumamız gereken değerler olduğunu siz öğrettiniz. Canımızdan vazgeçtik, o değerlerden vazgeçmedik. O değerleri ihanet şebekelerine çiğnetmedik. Vatanımızı, istiklalimizi, demokrasimizi, hürriyetimizi, irademizi, aklımızı canlarımızla koruduk. Huzurunda bulunduğumuz 240 şehidimiz bunun en önemli göstergesidir. Hepimizi kucaklayan Taksim Meydanı bunun şahididir," diye konuştu.

İstanbul Aydın Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Mimar Sinan Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi gibi pek çok vakıf ve devlet üniversitesinden

çok sayıda yönetici ve akademisyenin katıldığı tören,Taksim Meydanı'na kurulan Demokrasi Şehitlerinin isimlerinin bulunduğu alana karanfil bırakılmasıyla sona erdi.

GÜNDEM

Son Ziyaret :  17.01.2017 00:53