İAÜ TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışlarında 3. olmuştur.

08.08.2016

İAÜ TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışlarında 3. olmuştur.

Categorie  Kategori : AKADEMİK

TÜBİTAK ALTERNATİF ENERJİLİ ARAÇ YARIŞLARINDA

İAÜ TAKIMI 3. OLMUŞTUR.

TÜBİTAK tarafından düzenlenen Uluslararası Elektromobil, Batarya Elektrik Enerjili Araç Yarışları 1-7 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilmiştir. Yarışma sonunda, Danışmanlığını Prof. Dr. Zafer Utlu’ nun yürütmüş olduğu İAÜ Enerji Kulübü Elektrikli araç takımı “Elektro_Aydın ile Türkiye 3. sü olarak madalya ve kupasını almıştır. İAÜ Mütevelli Heyet Başkanı Sayın. Dr. Mustafa AYDIN başarı kazanan takımı tebrik etmiştir. Ayrıca İstanbul Aydın Üniversitesi Takımı şuana kadar yapılan Elektrikli araçlar yarışlarında dereceye giren tek vakıf Üniversitesi olmuştur.

TÜBİTAK, Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı tarafından organize edilen alternatif enerji kaynakları konusunda kamuoyunda farkındalığı yükseltmek, alternatif enerji teknolojilerinin yaygın kullanımı için gerekli beyin gücü ve bilgi birikiminin oluşmasını sağlamak üniversite öğrencilerini teorik bilgilerini takım çalışmasıyla başta elektrik ve hidrojen olmak üzere, temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarıyla çalışacak ürünler ortaya koymaya özendirmek üzere TÜBİTAK Elektromobil, Batarya Elektrik Enerjili Araç Yarışları ve TÜBİTAK Hidromobil, Hidrojen Enerjili Araç Yarışları düzenlemektedir.

Alternatif Enerjili Araç Yarışlarının 12.si, “Efficiency Challenge Electric Vehicle” adında, 1-7 Ağustos 2016 tarihlerinde yabancı takımların da katılımı ile birlikte Kocaeli Körfez pistinde gerçekleştirilmiştir. Yarışmaya 65 takım başvurusunu yapmış, bu takımlardan 37 takım finalde yer almaya hak kazanmıştır. Yarışmada İstanbul Üniversitesi 1., Trakya Üniversitesi 2. ve  İAÜ Enerji Kulübü Elektrikli araç takımı “Elektro_Aydın ile Türkiye 3. Olmuştur. Takım farklı disiplinlerden 25 öğrenciden oluşmaktadır. Takımın Akademik Danışmanları, Prof.Dr. Zafer UTLU, Yrd.Doç.Dr. Behiye Yüksel, Araştırma Gör. Ahmet YILDIZ, Sürücü; Umut Cem SARAÇLAR, Takım Kaptanı  Barış  İLDAŞ, Sponsorluk Takım Kaptanı Çağla ÖZAŞAMIŞ,   Elektrik Takım Kaptanı  Mustafa  AKBULUT, Mekanik Takım Kaptanı Ahmet Anıl KAYA, Yazılım Sorumlusu Yiğit NUHUZ dur.

AKADEMİK

Son Ziyaret :  18.02.2019 00:39