MÜDEK Akreditasyonu

15.07.2016

MÜDEK Akreditasyonu

Categorie  Kategori : Mühendislik Fakültesi

Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK), Mühendislik programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak ülkemizin mühendislik programlarındaki eğitim kalitesini yükseltmeyi amaç edinmiş bağımsız bir kuruluştur. MÜDEK 2003 yılında mühendislik fakültelerini değerlendirmeye başlamış, 2007 yılında dernekleşmiştir.

İstanbul Aydın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi olarak ülkemizin ihtiyacı olan etik anlayış ve mesleki bilgiye sahip, araştırmacı, üretken mezunlar yetiştirmek en büyük misyonumuzdur. Bu yüzden 2015 yılında eğitim kalitemizi yükseltmek amacıyla mühendislik fakültesi olarak tüm bölümlerimizde MÜDEK akreditasyon çalışmalarına başlanıldı.

Değerlendirme sürecinde gerekli akreditenin alınılması için bölümlerimiz ders programları, öğretim üyesi kadrosu iyileştirilmesi, laboratuvar yetkinlikleri gibi alanlarda çalışmalar yaparak iyileştirmeler gerçekleştirdi. 2016 yılında mühendislik fakültemizden endüstri ve gıda mühendisliği programlarımız akreditasyon sürecini başarılı bir şekilde gerçekleştirdi.

MÜDEK ile öğrencilerimiz teorik ve uygulamalı olarak mesleki derslerini öğrenmekte, çeşitli tasarım dersleriyle ülkemizin ihtiyacı olan AR-GE faalityelerine uygun mühendisler bölümler tarafından yetiştirilmektedir. Ayrıca temel bilimlerin mühendislik öğretisinin yapıtaşı olduğu farkındalığı fakültemiz tarafından benimsenmiş; matematik, fizik, kimya gibi temel bilimler başarılı bir şekilde öğrencilerimize öğretilmektedir.

MÜDEK ile ders programlarımızda iyileştirmeler yapılmış ve her bölüm MÜDEK program çıktılarını kapsayan kendi program çıktılarını oluşturmuştur. Dersler bu çıktıları desteklemekte ve MÜDEK gerekliliklerini yerine getirmektedir.

İstanbul Aydın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi olarak güncel misyonumuz tüm bölümlerimizde MÜDEK akreditasyona sahip olmaktır. Eğitim anlayışımızda BOLOGNA süreciyle başlayan ve giderek artan iyileştirmeleriz MÜDEK ile tüm bölümlerimizde devam etmektedir.

İstanbul Aydın Üniversitesi, kalite değerlendirme kapsamında MÜDEK etiketi almak üzere başvurusu incelenerek, 2016 yılında etiketi almayı hak etmiştir.  Böylece, Amerika’dan Japonya’ya Dünya’nın birçok ülkesinde kabul edilen Bölüm, Ders İçerik, ve Öğretim üyesi kalitesini bakımından Mühendislik Fakültesi Bölümlerini Değerlendirme ve Belgelendirme Kuruluşu ve Yüksek Öğretim “Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK),  İstanbul Aydın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği Bölümleri akredite etmiştir.

Son Ziyaret :  16.07.2019 03:46