EUR-ACE Mühendislik Fakültesi Akreditasyonu

15.07.2016

EUR-ACE Mühendislik Fakültesi Akreditasyonu

Categorie  Kategori : Mühendislik Fakültesi

EUR-ACE ®, Mühendislik eğitim programları akreditasyonu için belirli standartları barındıran bir standartlar kümesidir. Bu eğitim standartlarını ulaşan mühendislik programlarına bu etiket verilmektedir. EUR-ACE ® etiketli programlar FEANI’nin Eur Ing başlıklı eğitim gereksinimleri listelerinde otomatik olarak yer almaktadır.

2009 yılında MÜDEK, Avrupa Mühendislik Eğitimi Akreditasyon Ağı tarafından akredite edeceği Mühendislik programlarına EUR-ACE etiketi vermek için yetkilendirilmiştir. Avrupa’da bu konuda yetkilendirilen 7inci ajanstır.

EUR-ACE ® etiketi ile mühendislik programları, hem Avrupa standartlarına hem de uluslararası yüksek standartlara sahip olduklarını belgelerler, böylece Avrupalı işverenler tarafından tanınmaları da güvence altına alınmış olur. EUR-ACE ® diğer Yükseköğretim Kurumlarına yapılan Master ve Doktora programlarına başvuruları kolaylaştırır. Böylelikle yurtdışında eğitim görmek isteyen öğrencilerimiz bu etiketten yararlanarak üniversitelere başvurularda bulunabilirler. Mesleki Yeterlilik tanınması üzerine, AB Direktifi tarafından teşvik olarak EUR-ACE ® etiketli bölümlerin lisansüstü hareketliliğini kolaylaştırılmıştır. Master programlarına Avrupa Ülkelerinde yapmak isteyen öğrencilerimiz için bu etiket büyük bir artıdır

Mühendislik mesleğinin düzenlendiği ülkelerde EUR-ACE ® etiketli programlar Kayıtlı veya Yeminli mühendis olmak için gerekli olan eğitim gereksinimlerini karşılamaktadır. İstanbul Aydın Üniversitesi mühendislik fakültesinde gıda ve endüstri mühendisliği programlarımız 2016 yılında MÜDEK ile beraber bu etiketi de alarak eğitim kalitelerini bir adım daha öteye taşımışlardır. Yurtdışı eğitim düşünen mezunlarımız gerekli yetkinlerini sağlayarak (Genel Not Ortalaması, Dil Puanı vs.) üniversitelerin zorunluluklarına göre master ve doktora programlarına başvurabilirler.

İstanbul Aydın Üniversitesi, kalite değerlendirme kapsamında EUR-ACE etiketi almak üzere başvurusu incelenerek, 2016 yılında etiketi almayı hak etmiştir.  Böylece, Amerika’dan Japonya’ya Dünya’nın birçok ülkesinde kabul edilen Bölüm, Ders İçerik, ve Öğretim üyesi kalitesini bakımından Mühendislik Fakültesi Bölümlerini Değerlendirme ve Belgelendirme Kuruluşu “European Accrediation of Engineering Programmes (EUR-ACE)”, İstanbul Aydın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği Bölümleri akredite etmiştir.

Son Ziyaret :  20.09.2019 06:50