Avrupa Kamu Hukuku Birliği (EPLO)

14.07.2016

Avrupa Kamu Hukuku Birliği (EPLO)

Categorie  Kategori : ULUSLARARASI

Avrupa Kamu Hukuku Birliği (EPLO) geniş anlamında kamu hukuku ve yönetim konularında bilgi üretme ve yaymaya adanmış bir kurumudur. Araştırma konuları arasında mukayeseli hukuk, insan hakları, çevre hukuku ve Avrupa değerlerinin tanıtılması bulunmakta ve gelecek jenerasyonlarda daha iyi hukukçuların yetiştirilmesi ve demokratik kurumların iyileştirilmesini amaçlamaktadır. 2007 yılında Atina’da kurulmuş olan birlik, Avrupa Kamu Hukuku Merkezinin devamıdır. 1995 tarihli Helenik Cumhuriyet Kanunlarına göre kar amacu gütmeyen bir sivil toplum örgütüdür. Kurulduğu günden bu yana yetmişten fazla ülkede demokratik kurumlara yardımcı olmuş ve 200’den fazla eğitim etkinliği düzenlemiştir. Birleşmiş Milletler ve Avrupa Konseyi başta olmak üzere diğer uluslararası kurumlarla yakın işbirliği içinde çalışmaktadır. EPLO’nun Yönetim Kurulunda 66 üniversite bulunmaktadır. İstanbul Aydın Üniversitesi bu üniversiteler arasındaki 3. Türk üniversitedir.

EPLO bünyesinde; Avrupa Kamu Hukuku
    Akademisi İnsan Hakları ve şeffaflık Akademisi
    Adalet ve Büyüme Enstitüsü
    Avrupa Hukuk ve Yönetim Okulu
    Avrupa İşletme ve Yönetim Enstitüsü
    Hukuk ve Yönetim için Eğitim Enstitüsü
    Nicos Svoronos İnsanlık ve Kültür Enstitüsü
    Akdeniz için Enstitü
    Brcko Ulusal Kamu Yönetimi Okulu bölümleri bulunmaktadır.

EPLO, Avrupa Hukuk ve Yönetim Okulu bünyesinde her yaz gerçekleştirdiği toplantılar ile disiplinler arası çalışmalara imza atmaktadır. Her yaz itina ile küresel sorunlara eğilinmektedir. Seçilen konulara konuşmacı olarak çağırılan akademik ve uygulamadan uzmanlar, sorunlara, Avrupa Birliği’nin küresel istikrar ve demokrasi değerlerinin korunması açısından önemi üzerinden çözüm aramaktadırlar. Her yaz üye Üniversite öğrenci ve araştırmacıları bu çalışmalara eğitici veya dinleyici olarak katılabilmektedirler. İstanbul Aydın Üniversitesi Hukuk, Uluslararası ilişkiler, Sosyoloji, felsefe, kamu yönetimi öğrenci ve öğretim üyeleri bu çalışmalara her sene katılabileceklerdir.

Ayrıca her sene yapılan Avrupa Grubu Yıllık Kamu Hukuku toplantısı tüm dünya açısından büyük önem arz eden konuların tartışıldığı bir arenadır. Bu sene 9 Eylül 2016 tarihinde başlayacak olan toplantı “Sınırsız Hukuk: Avrupa’da vatandaşlık ve göç” konusunu ele alacaktır. İstanbul Aydın Üniversitesi bu konuya ülkemizde misafir ettiğimiz mültecilerin hakları açısından yaklaşacak ve halihazırda sürdürdüğü eğitim alanındaki projelere ek olarak, Avrupa Birliği üye devletleri ile işbirlikleri kurmak isteğindedir.

ULUSLARARASI

Son Ziyaret :  12.12.2017 13:10