İAÜ'nin acı günü

01.07.2016

Fırat Bayram son yolculuğuna uğurlandı!

Categorie  Kategori : GÜNDEM

İstanbul Kadıköy'de geçirdiği motorsiklet kazasında hayatını kaybeden Türkiye’nin önde gelen genç kuşak matematikçilerinden İstanbul Aydın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İşletme Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Fırat Bayır toprağa verildi.

Bayır için ilk tören İstanbul Aydın Üniversitesi Florya Yerleşkesi'nde gerçekleştirildi. Anma törenine genç matemetikçinin ailesi, İAÜ Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın, İAÜ Rektörü Prof. Dr. Yadigar İzmirli, İAÜ akademisyenleri ile öğrenciler katıldı. Törende konuşan Dr. Mustafa Aydın, Fırat Bayır'ın yetiştirdiği öğrencilerle daima anılacağını vurgulayarak şunları şöyledi:

“Öncelikli olarak Fırat Bayır’ın ailesine, akrabalarına ve onu ailesi gibi görüp 4 yıldır eğitim yolculuğunda kendisine eşlik etmiş olan akademisyen arkadaşları başta olmak üzere hepimizin başı sağ olsun. Bayrama çok az bir zaman kala bu mübarek günlerde böyle bir kaza haberiyle hepimiz çok üzüldük. Biliyoruz ki, burada toplanan bütün insanlar ona yüreğinden dua ediyorlar. Ahirette de bir eğitim şehidi gibi karşılanmasını tüm kalbimizle diliyoruz. Anne ve babamızın acısı tarif edilemez ama en azından kendilerini şu şekilde teselli edebilirler; değerli kardeşimiz Fırat kendisi gibi çok değerli öğrenciler yetiştirdi. İlerde hayata atılan öğrencileri her zaman onun için dua edip anacaklar. Bir insan ahirete gittiği zaman ne malıyla ne mülküyle ne ünvanıyla ne de şöhretiyle anılır. Fakat hayırlı evlat olarak yetiştirdiği öğrencileriyle birlikte anılır. Dolayısıyla Fırat kardeşimiz de binlerce öğrencinin duasıyla birlikte Hak yolunda yürüyecek. Ben bu vesileyle değerli kardeşimize Allah’tan rahmet, ailesine sabırlar diliyorum”

Üniversitede düzenlenen törenin ardından Fırat Bayır'ın naaşı Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Camisi'ne götürüldü. Camide cuma namazını mütakiben kılınan cenaze namazının ardından da Kıraç Mezarlığı'nda toprağa verildi.

GÜNDEM

Son Ziyaret :  12.12.2017 13:22