İAܒde Uluslararası Öğrencilere Ramazan Boyunca İftar

22.06.2016

İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) kurucu vakfı Anadolu Eğitim ve Kültür Vakfı (AKEV) Ramazan ayı boyunca İAܒde ve İstanbul konumlu diğer üniversitelerde kayıtlı Müslüman uluslararası öğrenciler için her akşam iftar yemeği düzenliyor.

Categorie  Kategori : GÜNDEM

İAÜ Florya Yerleşkesi D Bahçe’de her akşam düzenlenen iftar yemeğine Nijerya’dan Mynamar’a, Afganistan’a kadar pek çok ülkeden uluslararası öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor. İftar yemeklerine randevulu olarak günde ortalama 100 öğrenci katılıyor.

“Önce İnsan”

Müslüman uluslararası öğrencilere iftar yemeği vererek ülkelerinde iftar yapamayan öğrencilere manevi destek vermeyi amaçlayan etkinlikle ilgili AKEV ve İAÜ Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa AYDIN, “Uluslararası öğrencilerimiz her akşam üniversitemizde düzenlediğimiz iftar sofrası etrafında farklı milletlerden arkadaşlarıyla bir araya gelerek, dünyaya sevgi ve barış mesajı vermektedirler. İslam, insanlara karın kardeşliği, sütkardeşliği, din kardeşliği, vatandaş kardeşliği ve insanlık kardeşliği getirmiş olan bir dindir. Biz de uluslararası öğrencilerimizin ‘önce insan’ felsefesinden hareketle bu kutsal ayda dini ve milli değerlerimizi bizatihi yaşayarak tecrübe etmesini ve İslam’ın gerçek yüzünü bu şekilde tanımalarını istedik. Bugün bu iftar masasının etrafında 102 farklı ülkeden gelen bu öğrencilerimiz İslam’ın hakikati olan sevgi, barış ve kardeşlik değerlerini özümseyerek mezun olacak ve ülkelerine döndükleri zaman gönüllü birer Türkiye elçisi olarak hizmet edecek ve bu aziz vatana vefa borçlarını ödeyeceklerdir.” açıklamasını yaptı.

“Mustafa Aydın çok yardımsever, kendisine dua ediyoruz”

Arada bir İAÜ Florya Yerleşkesi’nde verilen iftara katıldığı söyleyen Myanmar’lı İAÜ İşletme Yüksek Lisans programı öğrencisi Htet Myat Aung (27), “Myanmar’a uçak bileti pahalı, iki yılda bir defa gidebiliyorum. Üniversitede iftar verilmesinden çok memnunum. İAÜ personeli çok yardımsever, bizlere karşı duyarlı ve titizler.” dedi.

İAÜ İngilizce İşletme Bölümü son sınıf öğrencisi Pakistanlı Hamza Abbasi (23) her gün iftara katılamasa da çoğunlukla katılmaya çalıştığını belirterek, “Her gün farklı, leziz yemekler. Bilgi Üniversitesi’nden arkadaşımı davet ettim. Çok memnun oldu. Bilgi Üniversitesi’nde böyle bir iftar yok.” diye konuştu.

İftara katılan bir diğer öğrenci İAÜ İşletme Yüksek Lisans programı öğrencisi ve Aydın TÖMER çalışanı Ovais Vahra (Pakistan, 24) ise “Aslında her Ramazan’da Pakistan’a gidiyorum. Ancak, artık çalıştığım için gidemiyorum. Bu yüzden de iftarımı kampüste diğer uluslararası öğrencilerle birlikte yapıyorum. Mustafa Aydın çok iyi bir şekilde yardım ediyor. Kendisine dua ediyoruz.”  dedi.

Yüksek lisans programından mezun olduktan sonra ülkesine döneceğini söyleyen Nijeryalı İAÜ İşletme Yüksek Lisans öğrencisi Saburi Nikola (31) sözlerini “Burada bir ailem olmadığı için iftarımı kampüste uluslararası öğrencilerle birlikte yapıyorum. Her gün iftara katılıyorum. İftar yemeği çok iyi organize edilmiş. Üniversitenin uluslararası ofisi çok iyi bir iş yapıyor” diyerek tamamladı.

Uluslararası öğrencilere aile ortamını hissettiriyor

Ailesiyle birlikte 3 yıl önce Türkiye’ye gelen İngilizce İşletme Yüksek Lisans programı öğrencisi Suriyeli Raghda Lutfi (30) nadir olarak iftara katıldığını belirtti. İftar yemeği fikrini çok iyi bulduğunu söyleyen Lutfi, “Uluslararası öğrencilerin çoğunun ailesi yok burada. Onları aile ortamında hissettiriyor, psikolojik destek oluyor. İftarda, uluslararası öğrenciler bir arada olmaktan mutlular. Bizleri daha çok bir araya getiriyor, birbirimizi daha iyi tanıyoruz.” dedi.

Haber:Sibel Doğu

GÜNDEM