İstanbul Aydın Üniversitesi'nden İftar

20.06.2016

İstanbul Aydın Üniversitesi Geleneksel İftar Yemeği üniversitenin Florya Yerleşkesi'nde gerçekleştirildi.

Categorie  Kategori : GÜNDEM

İstanbul Aydın Üniversitesi kurulduğu günden bu yana her Ramazan ayında geleneksel olarak gerçekleştirdiği iftar yemeğini bu yıl da düzenledi. Üniversitenin Florya Yerleşkesi'nde düzenlenen iftar yemeğine üniversitesinin akademik ve idari personelinin yanı sıra iş, siyaset ve medya dünyasından da çok sayıda davetli katıldı.

Geleneksel İftar Yemeği'nde konukları İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa Aydın ile Rektör Prof. Dr. Yadigar İzmirli karşıladı.

İftar yemeğine, Eski Bakanlar Osman Pepe, Erdoğan Bayraktar ve Egemen Bağış, AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, AK Parti İstanbul Milletvekili Nureddin Nebati, MEB Eski Müsteşarı ve Eski Milletvekili Prof.Dr.Necat Birinci, Kırklareli Eski Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, AK Parti Erzurum Eski Milletvekili Ömer Özyılmaz, Eski Milletvekili Fevzi İnceöz, Eski Milletvekili Yalçın Koçak, İstanbul Vali Yardımcısı Osman Günaydın, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Besim Müftüoğlu, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Kuzugüden, İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ömür Ceylan, Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan, Şile Kaymakamı Salih Yüce, İstanbul Eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Siirt Eski Valisi Ahmet Aydın, Küçükçekmece Belediyesi Eski Başkanı Aziz Yeniay, Küçükçekmece Belediyesi Eski Başkan Yardımcısı Sibel Güllüçayır, Küçükçekmece Belediyesi Eski Başkan Yardımcısı Enver Şengül, İran İslam Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Mohsen Mortazaeifar, Pakistan İstanbul Başkonsolosu Dr.Yousaf Junaid , Kazakistan Başkonsolosu Yelkebulan Sapiyev ile iş, sanat ve medya dünyasından da çok sayıda isim katıldı. İftar yemeğinde konuşan Dr. Mustafa Aydın,  “Dostlarımızla böyle mübarek bir ayda bir araya gelme fırsatı bulduğumuz için çok mutluyuz. Üniversitemiz kısa süre içerisinde önemli bir yol aldı.  Bu yolda ilerlerken bizleri yalnız bırakmadığınız ve her zaman desteklediğiniz için sizlere minnettarız,” dedi.

Konuşmasında misafirlere İstanbul Aydın Üniversitesi'nin tüm çalışanları, öğrencileri adına seslendiğini söyleyen Dr. Mustafa Aydın, “Bizlere onur ve güç verdiniz. Kapımızdaki güvenlik, kafeteryamızdaki çalışanımız, rektörümüz, dekanlarımız, hocalarımız, tüm idari personelimiz, amatör ruh ve profesyonel bir anlayışla aramızda kan bağı olmayan akrabalıklar oluşturduk. Bugün Türkiye'nin en büyük vakıf üniversitesi konumuna geldik. Tüm çalışma arkadaşlarıma yaptıkları bu kutsal hizmetten dolayı insanlık adına, ülkem adına şükranlarımı ve minnettarlığımı ifade etmek istiyorum,” diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“38 binin üzerinde öğrencisi, 3 binin üzerinde akademik, 3 bin 500’ün üzerinde uluslararası öğrencisi, 15 fakültesi ve yüksekokulu, 3 enstitüsü, 28 araştırma merkezi, 200’ü aşkın programı 500’ün üzerinde de dünya üniversitesiyle iş birliği ortaya koyan bir üniversitenin kubbesi altındayız. Medikal alanda teknoloji, bilişim, sosyal alanlarına sahip, 50 üzerinde laboratuvarı, 30 bini aşkın mezunuyla ülkemizdeki yükseköğretime yön veren üniversitelerden biri haline geldik. Geldik derken nasıl geldiğimizi bilerek geldik. Kuşlar kanatlarıyla, insanlar ve kurumlar dostlarıyla uçarlar. Bu bilinçle geldik. Başta Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere aramızda şu an bulunan bakanlarımız, milletvekillerimiz, valilerimiz, belediye başkanlarımız, kaymakamlarımız, emniyet müdürlerimiz, sivil toplum kuruluşlarımızın çok saygı değer başkanları, çok saygıdeğer mütevelli heyetimiz, çalışanlarımız bu yürüyüşte bize destek oldular.”

Milletvekili Feyzullah Kıyıklık ise yaptığı konuşmada “Başkanımız, Rektörümüz bugün burada bulunmaktan dolayı çok mutluyuz. Ramazan ayında üniversitelerin bu tür faaliyetleri çok önemli. Sayın Mustafa Bey’i tebrik ediyorum. Burada çok büyük sıkıntılarla çok güzel bir okul meydana getirdi. Ramazan ayı, rahmet ayı. Hepinize iyi Ramazanlar diliyorum.”

GÜNDEM

16019048