Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğrencilerinden Özgün Sergi

31.05.2016

İletişim Fakültesi Görsel İletişim Bölümü öğrencilerinin elinden çıkan özgün tasarımların sergilendiği Temel Sanat Sergisi 24 – 30 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Aydın Üniversitesi’nin Florya Yerleşkesi D Blok Fuaye alanında gerçekleşti.

Categorie  Kategori : SERGİ

Sergide, öğrencilerin hayali şirketler ya da şahıslar için tasarladıkları logo, antetli kağıt, zarf, kartvizit ve poster tasarımları yer aldı.

Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Özer Kanburoğlu, açılış öncesi yaptığı konuşmada, uygulamalı sanatların da içeriğini oluşturan Görsel İletişim Tasarımı ve benzer bölümler için uygulamalı derslerin büyük bir önem arz ettiğini söyledi.

Bugünün öğrencilerinin uygulamalı dersleri kuramsal derslerden daha çok sevdiğini belirten Prof. Dr. Kanburoğlu, "İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi olarak uygulamalı dersleri en yetkin ve piyasa deneyimi olan hocalarımıza vermeye gayret ediyoruz. İşte bu derslerden biri olan  Bilgisayarlı Yazı Tasarımı dersimizi piyasa değeri yüksek olan öğretim görevlisi Yeşim Korkmaz vermektedir. Yeşim Hocamız 14 haftalık ders süreci boyunca PC veya Mac sistemi içinde logo oluşturma ve bunu kurumsal kimliğe uygulama alanında başarılı bir çalışma yapmıştır. Hatta bu çalışmalar öyle olgun bir düzeye gelmiştir ki, gerek Yeşim hocamız gerekse öğrencilerimiz bir sergiyle bunu diğer hocaları ve okul arkadaşlarıyla paylaşmak istemişlerdir. İşte bugün burada olmamızın temel amacı da bu çalışmaların sergileniyor olmasının gururunu yaşamamızdır" dedi.

Bilgisayarlı Yazı Tasarımı dersinin eğitmeni Yeşim Korkmaz ise, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü'nün farklı disiplinleri bir araya getirdiğine ve bilgisayar programlarıyla iletişim ve tasarıma yüklenen yeni işlevlerin bölüm öğrencilerine uzmanlık düzeyinde aktarıldığına işaret etti.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Yenğin ile Dekan Yardımcısı ve Bölüm Başkanı Prof. Dr. Özer Kanburoğlu önderliğinde bölümlerinde teorik bilgi ile uygulamanın eş zamanlı yürütülmesinin ön planda tutulduğu bir program izlendiğine dikkat çeken Korkmaz, "Öğrencilerimizin yaptığı proje çalışmaları ve uygulamaları dersimizin temelini oluşturmaktadır. Öğrencilerimizin derse katılımı, proje çalışmalarını eksiksiz gerçekleştirmeleri ve proje teslim tarihlerine özenle uymaları bölümümüz tarafından önemsenmektedir. Dönem içerisinde projeler üzerinden sürdürdüğümüz eleştiri ve tartışmalarla görsel tasarımın iletişime olan etkisini değerlendirdik, amaçladık ve öğrencilerin çalışmalardan oluşan bir sergi düzenledik. Bizden katkılarıyla desteklerini esirgemeyen Sayın Dekanımız Prof. Dr. Hülya Yenğin’e, Sayın Dekan Yardımcımız ve Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Özer Kanburoğlu’na, sergide emeği geçen öğrencilerimiz ve şahsım adına teşekkürlerimi sunarım" ifadelerini kullandı.

SERGİ

Son Ziyaret :  21.11.2017 05:40