İAÜ Öğrencileri Uydu Fırlatımı İçin NASA’ya Gidiyor

07.06.2016

İAÜ Öğrencileri Uydu Fırlatımı İçin NASA’ya Gidiyor

Categorie  Kategori : Mühendislik Fakültesi

Tasarladıkları uyduyla Amerika Astronot Birliği ve Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA’nın ortak yürüttüğü Uydu Yarışması’na davet edilen İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) öğrencileri, 10 Haziran’da gerçekleştirilecek uydu fırlatımı için ABD’nin Teksas eyaletine gidecek.

10 Haziran’da gerçekleştirilecek uydu fırlatımında yer alacak takım lideri ve  İAÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği 2. sınıf öğrencisi Çağrı Temel, “Öncelikle buraya davet edilmek bizim için onur verici bir olaydı. Hedefimiz geliştirmiş olduğumuz uyduyu NASA bünyesinde başarılı bir şekilde fırlatmak. Bu alanda olumlu bir sonuç almak istiyoruz.” dedi.

İAÜ Öğrencisi Temel, her sene bu yarışmanın yapıldığını belirterek şunları söyledi:

“Amerika Astronot Birliği ve NASA’nın ortak yürüttüğü ‘Uydu Yarışması’na katılarak iyi dereceyle ilk aşamayı tamamladık. NASA’nın davetiyle 10 Haziran’da Teksas’ta uydumuzu fırlatacağız. Araştırmalarımın sonucunda Türkiye’de çeşitli okullardan da katılım olduğunu gördüm. Biz de bu amaçla yola çıkacağız. Fikir ve çizimler tamamen bize ait. Yarışmaya dâhil olduktan sonra uydu için yapılması gerekenleri planlayıp uydunun yapım aşamasına ulaştık. Amerika Astronot Birliği ve NASA'nın birlikte yürüttüğü proje de bizden talepleri sunumları ve uydunun yapım aşamasına kadar her şeyi takip etmeleri yönündeydi. Şuan ilk aşamayı yüz üzerinden 90 alarak geçmiştik. İkinci sunumumuzu da 97 puan alarak başarılı bir şekilde gerçekleştirdik.“

“Uydu fırlatımında ülkemizi ve üniversitemizi en iyi şekilde temsil etmeyi amaçlıyoruz.” diyen Temel, sosyal medyadan da konuyla ilgili destek ve tebrik mesajları aldıklarını belirterek sözlerini tamamladı.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

IAU Students to go to NASA to Launch a Satellite

Istanbul Aydin University (IAU) students will head to Texas, USA to compete in CanSat Competition hosted by The Americal Astronautical Society (AAS) and American Institute of Aeronautics and Astronautics (AIAA) with the satellite they designed.

Cagri Temel, team leader and junior student at IAU Faculty of Engineering Department of Electric Electronic Engineering said, “ It was an honor to have been invited to such a competition. Our goal is to launch the satellite we designed successfuly. We want to get a positive result.”

“ Organized by the American Astronautical Society (AAS) and NASA, we have passed the first round of the competitiom with success. With the NASA’s invitation we will launch our satellite in Texas on June 10. I know that there are other universities participating at this competition. We have the same objective. The idea and the drawings are ours. After being included in the competition we have designed the satellite. We had 90% success from the first round and 97% success from the second one,” said Temel.

“ We would like to represent our country and university during the satellite launching,” said Temel and added that they received a lot of support through social media.

Son Ziyaret :  18.02.2019 01:22