Ramazan Ayı’nda Diş Çürüklerine Dikkat

06.06.2016

Ramazan Ayı’nda Diş Çürüklerine Dikkat

Categorie  Kategori : Diş Hekimliği

On bir ayın sultanı Ramazan’ın gelişiyle birlikte ağzınızda fark edemediğiniz çürükler, kırılmış dolgular veya dişler, dişeti problemleri gibi sorunlar konusunda uzmanlar uyarıyor.  Görülen bu sıkıntılar Ramazan Ayı’nda diş sağlığı konusunda problem yaşamanıza neden olabilir!

İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Burcu Karaduman, Ramazan Ayı’nda diş çürüklerinin artabileceğini belirterek “Ağızda çok sayıda ve çeşitte bakteri bulunmaktadır, ancak tükürüğümüz temizleme ve yıkama ile bu bakterilere karşı dişlerimizi korur. Oysa ki oruç tutarken ağızda tükürük üretimi azalır ve bakteriler temizlenemediği için diş çürükleri, dişeti problemleri ve ağız kokusu artabilir.” dedi.

Sahurdan sonra dişlerin fırçalanmaması halinde ağız içine daha çok bakterinin yerleşeceğine dikkat çeken İAÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Karaduman, “Ramazan ayında tatlılar, kahve ve çay daha çok tüketilir, akşam saatlerinde daha çok atıştırılır, dolayısıyla Ramazan ayında çürüklerin oluşması hızlanmaktadır. Sahurdan sonra dişler fırçalanmadan hemen yatıldığı için ağız içinde daha çok bakteri ürer. Diş ve dişetlerinde sorun olan bireylerde Ramazan ayında şikayetler bu yüzden artmaktadır.” şeklinde konuştu.

Diş Hekimliği

Son Ziyaret :  13.11.2019 07:42