Aydın TÖMER'de Sertifika Töreni

03.06.2016

Yabancı uyruklu öğrencilerin Türkçe öğrenmesi amacıyla İstanbul Aydın Üniversitesi bünyesinde kurulan Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER), 2015- 2016 eğitim öğretim yılı sertifika töreni Florya Yerleşkesi'de gerçekleştirildi.

Categorie  Kategori : TÖMER

Törenin açılış konuşmasını yapan TÖMER Müdür Vekili Selman Arslanbaş “Aydın TÖMER, bu yıl beşinci yılında. Beş yılda toplamda yaklaşık 2 bin 190 öğrenciye Türkçe öğretti.  Bu rakamlara bakıldığı zaman İstanbul Aydın Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi, diğer vakıf üniversiteleri içerisinde en iyi Türkçe öğreten merkez konumundadır. Bunun en büyük en büyük nedeni özel seçilmiş öğretmen kadromuzdur.  İstanbul Aydın Üniversitesi misyonu gereği uluslararası öğrencilere ev sahipliği yapması, onların kendi evinde hissetmesi için aile ortamında Türkçe öğretmesidir,” dedi.

Arslanbaş konuşmasına şöyle devam etti:

“Bugün Türkçe evrensel diller içerisinde yer almaktadır. UNESCO'nun açıklamış olduğu verilere göre dünyada en çok konuşulan ilk beş dil arasında Türkçe yer almaktadır. Adriatik'ten Çin Seddi'ne kadar uzanmakta olan Türkçe, atalarımızın kültür dili olarak bu coğrafyalara götürülmüş. Sevgiyi, barışı, kardeşliği din çatısı altında dünyanın her bölgesine yaymış ve eşsiz sanat eserleriyle birlikte dilimizi kültürümüzü o cağrafyadan almış ve ulaştırmıştır. Şerefle, onurla atalarımızdan aldığımız o mirası dünyanın her yerine götürüp ve Türkçeyi hak ettiği yere ulaştırmayı bir görev biliyoruz ve borç sayıyoruz.”

İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yadigar İzmirli ise yaptığı konuşmada, “Kıymetli öğrenciler, Türk dili dünyanın en eski dillerinden biridir. Altay dilinin gerek dünya coğrafyası gerekse konuşma sayısı bakımından en ünlü dil olduğunu belirtmek isterim. Türk dili, Moğalistan'dan Avrupa'ya, Çin'den Avrasya'ya çok geniş bir coğrafyadan yaklaşık 200 milyon kişi tarafından konuşulmaktadır. Türkiye'de ve dünyanın bir çok ülkesinde çeşitli kurum ve kuruluşlar vasıtasıyla Türkçe yabancı dil olarak öğretilmektedir. Bu kurtuluşlardan biri de Aydın TÖMER'dir. 2011 yılında yaklaşık 100 öğrenciyle başlayan Aydın TÖMER, bugün yılda bin 300 öğrenciye Türkçe öğretmektedir. Sizler Türkiye'de eğitim alıp, geleceğe buradan aldığınız eğitimle adım atacak öğrencilersiniz. Ben, Türkçe eğitimini almak üzere Türkiye'yi seçerek isabetli bir karar verdiğinizi düşünüyorum. Çünkü farklı kültürlere eşitlik etmiş olduğunuz bir ülkede dil eğitimi alıyorsunuz. Bizim medeniyetimiz hikmet ve irfan medeniyetidir. Türkiye'nin tarihi, kadim medeniyetlerin özüdür, özetidir. Bu nedenle tarihi, siyaseti, hukuku, sosyolojiyi hatta tıbbı, mühendisliği Türkiye'de okumak özgür bir bakış akışı kazandıracaktır,” dedi.

TÖMER'den eğitim alan İAÜ öğrencileri Hadi Elhafız ve Amin Kaju Türk Sineması'nın en popüler filmlerinden Çiçek Abbas'taki meşhur şöfor atışması sahnesini canlandırdılar. Etkinlik, öğrencilerin müzik ve şiir dinletileriyle devam etti. Etkinlğin sonunda sertifikalar dağıtıldı.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Certificate Ceremony at Aydın TOMER

Istanbul Aydin University Turkish Language Teaching Application and Research Center (TOMER)’s, established to teach foreign students Turkish, 2015-2016 academic year certificate ceremony took place at Florya Campus

Speaking at the ceremony, TOMER Deputy Director Selman Arslanbas said, “ Aydin TOMER celebrates its 5th year. We have taught nearly 2,190 students Turkish language. IAU TOMER has the best place compared to other foundation universities, when we consider these numbers. The reason for this success is our teaching staff who were selected carefully. IAU welcomes and hosts international students and make them feel home.”

“Today Turkish is one of the universal languages. Turkish is among the first five languages that is spoken in the world according to UNESCO’s findings. From Adriatic to Wall of China, Turkish is a language of our ancestors and was brought to that region to bring love and brotherhood. It is our job to take Turkish, a language we inherited from our ancestors, to its deserved level.

“Turkish language is one of the oldest languages. Altai language is one of the well-known language spoken as far as the amount of people who speaks and the region it is spoken at. Turkish language is spoken by nearly 200 million people in the region from Mongolia to Europe and China to Eurasia. Turkish language is now being taught as a foreign language in Turkey and in many institutes in the world. Aydin TOMER is one of them. Initiated in 2011 and taught only 100 students, today Aydin TOMER teaches 1,300 students Turkish. I believe you made the right choice to learn Turkish in Turkey. Turkey has a long history that hosted many civilizations. Therefore studying history, politics, law, sociology, medicine and engineering in Turkey will give you a true perspective,” said Istanbul Aydin University Rector Professor Yadigar Izmirli, during her opening speech.

IAU students Hadi Elhafiz and Amin Kaju who studied at TOMER acted out one of the famous scenes at Cicek Abbas movie, the most popular movie in Turkish movie history. Certificates of attendance were given at the end of the event.

TÖMER

Son Ziyaret :  21.11.2017 16:44