İAÜ Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu Moda Tasarımı Bölümü ''Sevdamız Karadeniz'' Defilesi

02.05.2016

Categorie  Kategori : MODA VE SANAT

İstanbul Aydın Üniversitesi Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu Moda Tasarımı Programı; her yıl belirlenen bir tema doğrultusunda bitirme projesi gerçekleştirilmektedir. Proje kapsamında belirlenen temaya uygun olarak ürün tasarımları yapılmakta ve koleksiyon hazırlanarak üretimi gerçekleştirilmektedir.

Eğitim süreçleri boyunca öğrencilerin, farkındalık yaratabilecek boyutta ortak çalışmalar gerçekleştirilmesi sağlanmakta ve bölüm derslerini destekleyici, tasarım ufuklarını açacak, el becerilerini geliştirecek çalışmalar yapılmaktadır.

Bu süreçte, kaybolmaya yüz tutmuş kültürel değerler dikkate alınarak sosyal sorumluluk bilinci ile grup çalışmaları yapılmaktadır. Bu çalışmalar sonucunda ortaya çıkan koleksiyonlar, her yıl bir defile ile profesyonel mankenler ve ajans desteği ile izleyicilerin beğenisine sunulmaktadır.

Proje temaları belirlenirken; Türk kültürüne tarihine ve aynı zamanda arkeolojik zenginliklerimize dikkat çekecek konular seçilmesine dikkat edilmektedir.

2015-2016 eğitim-öğretim akademik yılında ‘‘Yeşil Yaylalarında Tulum Kemençe Sesi, Mavi Denizinde Taka Sesleri ,SEVDAMIZ KARADENİZ’’ koleksiyonu defilesi Asil ÇAĞIL’ın  görkemli koreografisiyle ve ünlü modellerin bulunduğu ve Öğrencilerin sunumuyla gerçekleşecek.

Podyumda Sevdamız Karadeniz koleksiyonunda kıyafetleri taşıyacak olan ünlü modeller;

Ebru ÜRÜN, Sanem BALCI, Rukiye GÜL, Metehan SANCAKTAR, Yağmur AYAZ, Marina FEDERENKO ve öğrenci mankenler podyumda koleksiyonu sunarak sosyal sorumluluk projesine imza atacaklardır.

Defile Tarihi: 2 Mayıs 2016

Defile Saati: 19:30