İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye'nin En büyük Gençlik Fuarında!

17.05.2016

İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Yenikapı'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Gençlik Fuarı’nda yer aldı.

Categorie  Kategori : FUAR

Gençlik Fuarı’nda, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, yayınevleri, eğitim kurumları, öğrenci platformları, firmalar, kamu ve spor kurumları, geleneksel sanatlar ve el sanatları alanlarında faaliyet gösteren 300 katılımcı yer aldı. Yenikapı Etkinlik Alanı’nda 300 bin m2 üzerine kurulan fuarda 180 söyleşi, 120 oyun aktivitesi, 60 workshop ve 20 sahne performansı gençlerle buluşturuldu.

Fuar kapsamında akademisyenler, gazeteciler, edebiyatçılar, yazarlar, şairler, iş adamları ve girişimciler gençlerle söyleşi atölyelerinde bir araya gelerek, tecrübelerini ve bilgilerini paylaştı. Bu kapsamda fuar alanında bulunan İstanbul Aydın Üniversitesi standında gün boyu aday öğrencilerle üniversitemiz ve Erasmus+ hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu.

Konferans alanında ise üniversitemiz öğretim üyelerden Yrd. Doç. Dr. Aylin Sözer Çapan “Sanal Zorbalık ve Sınav Stresi Yenme”, Sevim Yılmaz “Meslek Seçimi”, Pınar Elbasan “Erasmus+ ve Yurtdışı Eğitim Fırsatları”, Selman Arslanbaş ise “Yabancı Dil Öğretimi” konulu seminerleriyle fuarda gençlere faydalı bilgiler sundu.

Bu yıl “Gönüllülük” teması kapsamında düzenlenen Gençlik Fuarı, Türk öğrencilerin yanı sıra İAܒnün uluslararası ve Erasmus+ öğrencilerinin katılımıyla uluslararası bir boyut kazandı. Bu kapsamda festival boyunca uluslararası öğrenciler ülkelerini, geleneksel yemeklerini, kıyafetlerini ve kültürlerini tanıtarak ülkelerini temsil etme fırsatı yakaladı.

FUAR

16190545