İAܒde ‘Engelsiz Aydın’ projesi

11.05.2016

İAܒde engelliler haftası nedeniyle bir etkinlik düzenlendi.

Categorie  Kategori : AKADEMİK

İstanbul Aydın Üniversitesi Müzik Kulübü ve Engelsiz Aydın Kulübü tarafından ‘Engelliler Haftası’ nedeniyle düzenlenen ‘Engelsiz Aydın’ projesi Florya yerleşkesinde gerçekleşti.

Engelliler üzerine çalışan gözder (Görme Özürlüler Derneği), Engelsiz Dünya Platformu, Tüm Engelliler Konfederasyonu gibi sivil toplum kuruluşları ve engelli vatandaşların katıldığı etkinlikte el emeği ürünler, örgüler, kıyafetler ve kitaplar dernekler yararına satıldı.

Etkinliğe katılıp stantları dolaşan İAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hakkı Aydın da, engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak gerektiğini söyleyerek şunları söyledi:

“Ben aslında engelli ifadesini kullanmak istemiyorum. Onlar bizim bir parçamız ve bizim onlara karşı bir sorumluluğumuz var sadece. Şunu düşünmek lazım. Onların bu şekilde dünyaya gelmeleri ya da bu hale gelmeleri onların iradeleri dışında olan bir şey. Onlardan birisi biz de olabilirdik. Olmadığımız için bizlerin bir sorumluluk duygusuyla hakaret etmesi gerekiyor. Onların yaşamlarını kolaylaştırmak için elimizden gelen katkıyı vermek durumundayız. Bu katkıyı yardım olarak da algılamamak lazım. Onlar yardıma muhtaç, zavallı insanlar değiller. Sadece onların yaşamını kolaylaştırmamız gerekiyor. Bu bizim insanlık ve kardeşlik görevimizdir. Bu şuurla ve bilinçle hayatımızı sürdürmeliyiz.”

Haber- Fotoğraf: Sibel Doğu- İrena İçios/ İAHA

--------------------------------------------------------------------------------

‘Aydin Without Barriers’ project at IAU

Organized by Istanbul Aydin University Music Club and Aydin Without Barriers Club for ‘Disability Week’, the ‘Aydin Without Barriers’ project took place at Florya campus.
    Books, handmade knits, and clothes were sold to support the associations during the event where GOZDER (Association for the Visually Impaired), World Inclusion Platform, All Disabled Confederation and disabled individuals attended.
    Attending the event professor Ibrahim Hakki Aydin, IAU vice rector, stressed the importance of making disabled citizens’ life easier and said, “ I do not want to use the word disabled. They are part of us and we have responsibilities for them. We need to know that they are either born that way or become that way later which is beyond their will. We could have been one of them. Since we are not one of them, we must act responsibly. We must do anything to make their lives easier. It is our job as a human and a brother and sister. We need to continue our lives with this in mind.”

AKADEMİK

Son Ziyaret :  22.08.2019 04:30