İAܒde Yerel Basın sergisi açıldı!

11.05.2016

İAÜ 4. Yerel Basın sergisinin açılışı yapıldı.

Categorie  Kategori : İletişim

İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümü 3. Sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Yerel Basın Sergisi’ Florya Kampüsü’nde açıldı.

Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Atilla Girgin’in danışmanlığında gerçekleşen serginin hazırlık aşamasında öğrenciler Büşra İbak, Mert Savut, Kerem Hasta, Yiğitcan Karagöz ve Gurbet Ay da görev aldı.

Prof. Dr. Atilla Girgin’in yerel basın dersinde ödev olarak da sunulan gazetelerden oluşan sergide; Muğla, Bursa, Sivas, Urfa, Şarköy, Gebze, Tekirdağ, Malatya, Çanakkale, Diyarbakır, Van, Adana, Trabzon, Giresun, Kayseri, Bolu, Düzce gibi illerden toplam 320 bulunuyor.

3 gün açık kalacak olan serginin açılışına İAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Yengin, Bölüm Başkanı Yar. Doç. Dr. Olcay Uçak da katıldı.

Yar. Doç. Dr. Olcay Uçak Olcay Uçak, bu serginin geleneksel bir hale geldiğini ve sergi sayesinde öğrencilerin gazetelerin gelişimini gözlemlediklerini vurgularken, Prof. Dr. Atilla Girgin de, “Şu açıdan sevinçliyim. Eskiden yerel gazeteler resmi ilan almak için basılırdı sadece. Ama şimdi görüyoruz ki, ciddi birer gazete olma eğilimindeler. Yereldeki insanların ihtiyaçlarını gidermeye yönelik bir çalışmaları var. Hala bir sıkıntımız var. Gelişmiş ülkelerde yerel basının toplam tirajı ulusal basının çok üstünde. Biz hala o aşamaya gelmedik. Günün birinde, bizden sonra gençler burada toplandığımızda, yerel basının tirajının ulusal basın düzeyine gelmiş olmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

Haber- Fotoğraf: Sibel Doğu (İAHA)

-----------------------------------------------------------------------------------

Local Press Exhibition at IAU

IAU 4th Annual Local Press Exhibition is open at Florya Campus by the students of IAU Faculty of Communication Department of Journalism.

Busra Ibak, Mert Savut, Kerem Hasta, Yigitcan Karagoz and Gurbet Ay, students of IAU, have worked during the preparation phase of the exhibition which took place with the consultation of professor Atilla Girgin, lecturer at IAU.

Total of 320 newspapers from cities such as Mugla, Bursa, Sivas, Urfa, Sarkoy, Gebze, Tekirdag, Malatya, Canakkale, Diyarbakir, Van, Adana, Trabzon, Giresun, Kayseri, Bolu and Duzce were exhibited. Professor Atilla Girgin also assigns these newspapers as a homework.

The exhibition will be opened for three days. IAU Dean of the Faculty of Communication professor Hulya Yengin and department chair associate professor Olcay Ucak.

Olcak Ucak, an associate professor at IAU, emphasized that the exhibition became a tradition and it helps students observe the improvement of newspapers. Professor Atilla Girgin said, “ I am very happy for the reason that previously local newspapers would be published to get official ads. But now they are inclined to become serious newspapers. They are carrying out works to meet the needs of local people. But we still have an issue. In developed countries prints for local newspapers would exceed national press. We still haven’t got there yet. I hope that next time the students gather here the number of local newspapers printed would exceed the number of printed national newspapers.

Son Ziyaret :  27.04.2017 23:31