Merkür’ün geçişini İAܒden izlediler!

09.05.2016

İAܒlü öğrenciler Merkür gezegeninin geçişine tanıklık etti.

Categorie  Kategori : Fen-Edebiyat

İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencileri 9 Mayıs Pazartesi günkü ‘Astronomi Tarihi’ dersleri kapsamında Merkür gezegeninin dünya ile güneş arasından geçişini izlediler.

İAÜ Florya Yerleşkesi G Blok çatı katına çıkan öğrenciler güneş filtresi olan bir teleskop yardımıyla bu gökyüzü olayına tanıklık etti.

Gök Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü ve İAÜ Gözlem evi Müdürü Prof. Dr. Orhan Gölbaşı öğrencilere bu gök olayıyla ilgili şu bilgileri verdi:

“Merkür, tutulma sırasında Güneş üzerinde siyah bir nokta gibi görünüyor. Mayıs ayında gerçekleşen Merkür geçişleri 13 veya 33 yılda, Kasım ayında gerçekleşen Merkür geçişleri ise 7, 13, veya da 33 yılda bir gözlenir. Bundan önce 7 Mayıs 2003 tarihinde ülkemizden izlenen bir Merkür geçişi olmuştu. Bir sonraki geçiş ise 11 Kasım 2019 tarihinde gerçekleşecek ve ülkemizden izlenebilecektir.”

Haber- Fotoğraf: Sibel Doğu (İAHA)

------------------------------------------------------------------------------------

Transit of Mercury was observed at IAU!

IAU students witnessed transit of Mercury across the Sun.

Students of Istanbul Aydin University watched the transit of Mercury between the Sun and the World during their ‘History of Astronomy’ class on Monday, May 9, 2016.

The students were able to observe the transit on the roof of Building G through a telescope with solar filter.

Professor Orhan Golbasi, Astronomy Research and Application Center director and IAU Observatory director, gave information about the astronomical event and said, “Mercury can be seen as a small black dot on the Sun during the transit. May transits occur every 13 or 33 years and November transits occur in 7, 13 or 33 years. Previous transit occured on May 7, 2003 and the next one will occur on November 11, 2016 and will be observed in our country.”

Fen-Edebiyat

Son Ziyaret :  21.10.2019 16:09