Uluslararası İşbirliği Haftası Etkinliği Gerçekleşti

30.04.2016

İAÜ, 25 – 29 Nisan arasında Erasmus Partners’ Week etkinliğinde 13 farklı ülkeden 21 üniversitenin temsilcilerini ağırladı. İAÜ Erasmus+ Takımının bu yıl ikinci kez düzenlediği etkinlik Erasmus Plus: Uluslararası Yüksek Öğretim için Küresel Ortam teması altında gerçekleştirildi

Categorie  Kategori : ERASMUS

13 farklı ülkeden 21 üniversitenin temsilcileri hafta boyunca gerçekleşen çeşitli etkinliklerde yükseköğretimde uluslararasılaşma, akademik araştırma ve yenilikçilikte iyi uygulamalar, uluslararası işbirlikleri ve öğrenci öğrenimini geliştirme konularında deneyimlerini paylaştılar. Yurtdışında Eğitim Atölyesi ve Mezun Group işbirliğiyle gerçekleştirilen Sayısal Eğitim ve Yenilikçilik Semineri ile Boğaz gezisi en çok ilgi gören etkinlikler oldu.

Uluslararası İşbirliği Haftası kapsamında Yurtdışında Öğrenim Atölyesi 27 Nisan’da gerçekleşti. Atölyede öğrenciler 13 Avrupa ülkesinin yükseköğretim sistemleri ile atölyeye katılan üniversitelerin burs ve eğitim imkanları hakkında bilgilendirildiler.

Uluslararası İşbirliği Haftasında gerçekleştirilen diğer bir etkinlik de Erasmus+ Ortakları Fuarı oldu. Florya Yerleşkesinde gerçekleşen fuarda Uluslararası İşbirliği Haftasına katılan 21 üniversitenin standı yer aldı. İAÜ öğrencileri stantlardan üniversiteler, öğrenim programları ve Erasmus değişim olanakları hakkında bilgi edindiler.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

International Partners’ Week Event Held

IAU hosted representatives of 21 universities coming from 13 different countries between the 25th and 29th of April 2016 at International Partners` Week Event.  The second of the event organized by IAU`s Erasmus+ Team taken place under the theme Erasmus+: A Global Environment for International Higher Education.

The representatives of 21 universities coming from 13 different countries, shared their experiences on internationalization of higher education, on good practices in academic research and innovation, international partnerships and improvement of student learning. The main attractions of the event were the Study Abroad Workshop, the Seminar in cooperation with Mezun Group: Digital Education and Innovation as well as the Bosphorous Tour.

As an integrated part of the International Partners` Week Event, the Study Abroad Workshop held on the 27th of April 2016 gave the opportunity to students and future Erasmus+ outgoing students to learn about the education system in 13 European countries and to get answers about studies and scholarship opportunities in one or more of the 21 universities attending the event.

From 25th to 29th of April 2016, Istanbul Aydın University’s Campus was the host of 25 visitors from 21 European Institutions of Higher Education at the International Partners` Week Event. During the event, an ‘Erasmus+ Partners Fair’ was also arranged on Campus, where each educational institution had a stand. Here, they had the chance to tell IAU’s students about their study programmes and the possibilities of Exchange within the Erasmus+ Programme.

ERASMUS

16202142