HABER ARAMA


Gelişmiş

EN ÇOK OKUNANLAR

SON YORUMLANANLAR


    İAܒ de 2016 Bakliyat Yılı Semineri

      26.04.2016

    İstanbul Aydın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından düzenlenen 2016 Dünya Bakliyat Yılı semineri, Reis Gıda firmasının sahibi Mehmet Reis’in katılımıyla gerçekleştirildi.

    Categorie  Kategori : Mühendislik Fakültesi
    Comments  Yorum : 0
    Reading  Okuma : 1130

    Share |

    12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

    İAܒ de 2016 Bakliyat Yılı Semineri

    İstanbul Aydın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından düzenlenen 2016 Dünya Bakliyat Yılı semineri, Reis Gıda firmasının sahibi Mehmet Reis’in katılımıyla gerçekleştirildi.

    26 Nisan 2016

    Seminerde konuşan Mehmet Reis, “Dünya nüfusunun hızla arttığı bir zamanda gıdaya olan ihtiyaç artıyor. Suyun azalması gıda için ciddi bir tehlike arz etmektedir. 2015 verilerine göre uluslararası kuruluşlar dünyada açlık tehlikesinin oldukça büyük olduğunu ortaya koymuşlar ve çözüm üretilmesi gerektiğini belirtmişlerdir. 2008 yılı verilerine göre gıda ihtiyacının azalmasının nedeni; ürün azlığı, bio yakıta yöneliş, ihtiyaçların yasaklanması ve bu ürünlerin bir yatırım aracı olarak kullanılmasıdır. Gıda için iklim değişikliği, nüfus artışı, tüketimin artması, doğal alanların hızla yok olması ve bitki ve hayvan sağlığındaki olumsuzluklar büyük risklerdir. Ülkemizde ve dünyamızda obezite sayısı, her geçen yıl artıyor. Reis Gıda olarak 2009 yılında‘Geleneksel Lezzetler Sağlıklı Nesiller’ sloganıyla başlattığımız obeziteyle mücadele kampanyamızı, ‘Abur Cubur Olacağı Budur’ ile devam ettirdik. Kampanyada bir sonraki slogan“Abur Cubura Karnımız Tok” oldu. 2015 yılındaki “Ev Yemeği Sofrada Hesap Ortada” çalışmamız ile sağlıklı bir toplum için obeziteye karşı mücadelemizi sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.


    Haber – Fotoğraf: İrena İçios

    -----------------------------------------------------------------------------------------------


    2016 Pulse Year Seminar at IAU

    2016 World Pulse Year seminar, organized by Istanbul Aydin University Faculty of Engineering, took place with the participation of Reis Food owner Mehmet Reis.

    April 26, 2016

     

    Speaking at the seminar, Mehmet Reis said, “ As the world’s population increases so does the need for food. Decrease in water is a great danger for food production. Based on 2015 data, international organizations revealed the danger of hunger worldwide and expressed the need for solutions. According to 2008 data, the reasons for lower food needs are due to less food production, growth in biofuel production and use of these goods as an investment. Climate change, population increase, increase in food consumption and conditions in plant and animal health are among the biggest risks for food. Number of obese individuals in Turkey and the world is increasing. In 2009, we have started our campaign against obesity with a slogan ‘traditional food, healthy generations.’ Our next campaign slogan is ‘We are too full for junk food.’ We continue our fight against obesity with our work initiated in 2015.

    Ayca Bakir, food engineer at Reis Food, gave detailed information about pulses. 

    Yazdırılabilir Sayfa Sayfayı Yazdır | Word'e Aktar Worde Aktar | Tavsiye Et Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz Yorum Ekle

    Mühendislik Fakültesi

    En Çok Okunanlar




    Toplam Ziyaretçi : 
    Aktif Ziyaretçi : 

    18036688
    56
       

      Son Ziyaret :  18.02.2019 01:22