İAÜ'de Tüketici Hakları Paneli

21.04.2016

İstanbul Aydın Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanlığı'nın ve İstanbul Aydın Üniversitesi Hukuk Kulübü'nün ortaklaşa düzenlediği panelde “Tüketici Hakları” ele alındı.

Categorie  Kategori : PANEL

İstanbul Aydın Üniversitesi Florya Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen panelin açılış konuşmasını İAÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Nizamettin Aktay yaptı.  Prof. Dr. Ahmet Nizamettin Aktay, yaptığı konuşmada “tüketici”nin tanımını yaparak, tüketici hakları konusunda son yıllarda yapılan yasal düzenlemeler hakkında bilgiler verdi.

Prof. Dr. Aktay, konuşmasında gelişmiş ülkelerle, az gelişmiş ülkeler arasında tüketici hakları bilinci konusunda uçurum olduğunun da altını çizdi.

İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yadigar İzmirli ise, “Bugün burada sağlık, güvenlik ve ekonomik çıkarların korunması, temel ihtiyaçların giderilmesi, zararların tanzim edilmesini isteme, tüketici kararlarının oluşumu temsil etme ve edilme gibi hakların bünyesinde bulunduran tüketici hakları konusunda değerlendirmeler yapılacak,” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Ömer Adil Atasoy'un moderatörlüğünü yaptığı “Tüketici Haklarının Değişimi ve  Düzenlemeleri” konulu panele  Doç. Dr. Ebru Ceylan ve Yrd. Doç Dr.  Mehmet Nafi  Artemel konuşmacı olarak katıldılar.

Haber: İrena İçios (İAHA)

Fotoğraf: İrena İçios (İAHA)

----------------------------------------------------------------------------------------

Consumer Rights Panel at IAU

Organized with the partnership of Istanbul Aydin University Dean of the Faculty of Law and Istanbul Aydin University Law Club, ‘Consumer Rights’ was discussed during the panel.

April 21, 2016

Taking place at IAU Florya campus, opening speech was delivered by Professor Ahmet Nizamettin Aktay, IAU Dean of the Faculty of Law. He defined ‘consumer’ during his speech and gave information on the latest legal regulations on consumer rights.

Professor Aktay highlighted that there is a huge gap between developed and developing countries about consumer rights awareness.

“Today we will evaluate things like health, protection of safety and economic interests, satisfaction of basic needs, right to redress, right to choose and issues that are related to consumer rights today,” said IAU Rector Professor Yadigar Izmirli.

Associate professor Ebru Ceylan and Assistant professor Mehmet Nafi Artemel attended the panel titled “ Change of Consumer Rights and Regulations” which was moderated by Professor Omer Adil Atasoy, as speakers.

PANEL

Son Ziyaret :  22.02.2020 09:58