1. Çorap Desen Tasarım Yarışması

13.04.2016

İAÜ Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu Moda Tasarımı Bölümü İle Çorap Sanayicileri Derneği İşbirliğiyle -1. Çorap Desen Tasarım Yarışması

Categorie  Kategori : MODA VE SANAT

ANA TEMA :Farkında mısın Dünya!
    ALT TEMALAR: Göç, Engelliler, Bağımlılık, Sokak Çocukları ve Sokak Hayvanları

BAŞVURU KOŞULLARI VE AŞAMALARI
    KİMLER BAŞVURABİLİR?

İstanbul Aydın Üniversitesi ABMYO Moda Tasarımı öğrencileri katılabilir.
    KATILIMCI YÜKÜMLÜLÜKLERİ
    Finale kalan yarışmacılar, çorap desenlerini tüm haklarını hiçbir koşul öne sürmeksizin çorap sanayicileri derneğine devretmiş sayılacaktır.
    Gündemde olan kanun gereği çorap deseni üzerindeki tüm fikri ve sınai haklarını, eserlerin münhasıran kullanım, çoğaltma, yayma ve kopyalama haklarını sonuçların açıklandığı tarihten itibaren çorap sanayicileri derneğine devreder.
    YARIŞMA SUNUM DOSYASI İÇERİSİNDE BULUNMASI GEREKENLER
    •    A3 Boyutunda fotoblok
    •    40X60 cm (Desen)
    •    Metraj veya pano desen olması
    •    Çözünürlük 300 dpi
    •    5 renk

“ÇORAP DESEN TASARIM YARIŞMASI “ ÖN ELEME PROGRAMI:

13:00-13:30 Aydın üniversitesinde buluşma ve moda tasarın bölümünün gezilmesi.
    13:30-14:30 Öğle yemeği
    14:45-17:00 Öğrencilerin hazırlamış oldukları çorap tasarımlarının değerlendirilmesi

DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ VE FORMU

1.  Yaratıcılık Düzeyi ve Tasarımı (30p)
    2. Renk Seçimi (20p)
    3. Uygulanabilirlik (25p)
    4. Genel Görünüm (25p)
    5. Toplam Puan (100p)

JÜRİ

İHKİB Y.K. BAŞKANI HİKMET TANRIVERDİ
    JURİ ÜYELERİ:  ( JÜRİ BAŞKANI -   Bülent İYİKÜLAH) *
    1.    ATLAS ÇORAP -Tuğba ÖZÜREN
    2.    AYTUĞ ÇORAP  ( Erdem BAŞARAN)
    3.    BOĞAZİÇİ ÇORAP  -Ceyda ÖZDOĞANCI
    4.    BONY ÇORAP – Kasım DENİZ  ve Sevilay ELİK
    5.    ÇELİK ÇORAP  -Haydar VAROL
    6.    DAY-MOD  ÇORAP -Damla YÖNDEMLİ
    7.    HOBİ ÇORAP –Tuğçe İYİKÜLAH ARIK
    8.    MERDAL ÇORAP- MUSTAFA ERDAL
    9.    OR-AL ÇORAP -Perran YEŞİL
    10.  PENTİ ÇORAP – Davut BERESİ ve Ayşin BİCİOĞLU
    11.  ULAŞ ÇORAP ( Niyazi ŞAHİN)
    12.  ULTRA ÇORAP (Özkan KARACA )

-------------------------------------------------------------------------------------

1st Sock Design Competition at IAU

The preselection of 1st Sock Design Competition took place with the collaboration of Istanbul Aydin University Department of Fashion Design and Sock Producers Association.

The main theme of the competition was ‘Are you aware, world!’ with subtitles People with Disabilities, Street Children, Street Animals, Migration and Substance Abuse.

244 students participated at the competition and Bulent Iyikulah chaired the jury.

Istanbul Garment and Manufacturing Exporters Union President Hikmet Tanriverdi attended the preselection ceremony.

The jury included; Tugba Ozuren, Atlas Socks; Erdem Basaran, Aytug Socks; Ceyda Ozdoganci, Bogazici Socks; Kasim Deniz and Sevilay Elik, Bony Socks; Haydar Varol, Celik Socks; Damla Yondemli, Day-Mod Socks; Tugce Iyikulah Arik, Hobi Socks; Mustafa Erdal, Merdal Socks; Perran Yesil, Or-Al Socks; Davut Beresi and Aysin Bicioglu, Penti Socks; Niyazi Sahin, Ulas Corap and Ozkan Karaca, Ultra Socks.

MODA VE SANAT

Son Ziyaret :  12.12.2017 19:00