“Türk İşi” ekibi İAܒde

11.04.2016

Türk İşi programının tasarımcıları İAܒde öğrencilerle bir araya geldi.

Categorie  Kategori : PROGRAM

NTV ekranlarında yayınlanan bilim ve teknoloji programı ‘Türk İşi’nin yazılımcılarından fizik mühendisi Murat Kızılkaya ve mekanik tasarımcı Fatih Yıldız İstanbul Aydın Üniversitesi Ar-Ge Kulübü ve Öğrenci Dekanlığı'nın organizatörlüğünde düzenlenen  konferansla mühendislik öğrencileriyle buluştu.

Birbirinden alakasız malzemeleri bir araya getirerek değişik icatlar yapan ‘Türk İşi’ üyeleri, konferansta öğrencilere geçen sene NTV ekranlarında 13 bölüm yayınlanan programları ve buluşları hakkında bilgiler verdi.

Programlarının yeni sezon çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Kızılkaya ve Yıldız, “Bizler de sizler gibi mühendislik öğrencisiydik. Biz de bu sıralardan geçtik. Sonra kendi işlerimizi yapmaya başladık. Bazı buluşlar yaptık. O sırada Doğuş Yayın Grubu’nda çalışıyorduk. Tasarımımız Cengiz Semercioğlu’nun dikkatini çekti. Bizimle röportaj yaparken NTV’de daha çok dikkat çekti ve program yapmaya başladık” diyerek Türk İşi’nin başlama sürecini anlattı.

Murat Kızılkaya ve Fatih Yıldız, yaptıkları işte ekip çalışmasının ve strateji belirlemenin de önemine değinerek şunları söyledi:

“Ekip demek birisi düştüğünde onu kaldıran adam demektir. Birisinin yapamadığını diğerinin tamamladığı iştir ekip çalışması. Bir de işin stratejisini belirlemek var. Kaç kişi çalışacak, kim ne iş yapacak. Bunların planını yazılı olarak çıkartmak gerekiyor. Biz hala kağıda kim ne yapar yazarız, çizeriz,” diye konuştu.

Öğrencilerin sorularını da cevaplayan iki tasarımcı konferansın ardından öğrencilerle bir de atölye çalışması gerçekleştirdi.

Haber: Sibel Doğu (İAHA)

Fotoğraf: Sertan İnce (İAHA)

-------------------------------------------------------------------------------

“Turk Isi- Turkish Job” team at IAU

Designers of Turk Isi TV program gathered with IAU students.

Murat Kizilkaya, a physics engineer and Fatih Yıldiz, a mechanical designer, both software designer of Turk Isi TV program, a science and technology show on NTV, gathered with engineering students at a conference organized by R&D club and Dean of Students department at IAU.

Gathering irrelevant items and innovating different kinds of things, Turk Isi members gave information about the show which was broadcasted 13 episodes and their innovations.

Kizilkaya and Yildiz, mentioning that they have been working on the new shows for the new season, said, “We have been engineering students once. We have been there. Then we started our own businesses. We have innovated few things. We were working at Dogus Publishing Company. Our work got the attention of Cengiz Semercioglu. We started working at NTV after an interview.”

Emphasizing team work and well-drawn strategy, Kizilkaya and Yildiz said, “ A team means when someone falls down the other person picks him up. Then there is the determination of strategy. How many people will work? Who will do what? The planning of these should be put in writing. We still write down who does what on a paper.”

Answering students’ questions both designers had a workshop with the students after the conference.

16204404

Son Ziyaret :  24.09.2017 20:40