İstanbul Aydın Üniversitesi'nde Çevre ve Doğa Festivali

11.04.2016

İstanbul Aydın Üniversitesi Çevre ve Sürdürülebilir Kampüs Kulübü (ÇevSür), 11 - 12 Nisan 2016 tarihleri arasında gerçekleştirdiği “ekofest'16” ekoloji festivali pek çok renkli etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

Categorie  Kategori : SOSYAL SORUMLULUK

“Doğa, İnsan ve Makine Arasındaki Uyumla, Sürdürülebilir Bir Dünya'ya...”  sloganıyla yola çıkan İstanbul Aydın Üniversitesi Çevre ve Sürdürülebilir Kampüs Kulübü, üretimden tasarıma, gıdadan enerjiye dek yaşamın her alanında çevre bilincini, doğa dostu ve sürdürülebilir yaşam kültürünü, ses getiren yaratıcı etkinlikler aracılığıyla genç nesillere tanıtmayı amaçlıyor. Bu amaçla “ekofest'16” üstbaşlığıyla iki gün sürecek ekoloji festivalini ÇevSür Başkanı  Nursen Uluağ şöyle anlatıyor:

“Biz bu festivalle ekolojik yaşam bilincini, doğayla uyumlu yaşam biçimini anlatmaya çalışıyoruz. Yenilebilir enerjilerle günlük yaşantımızı sürdürebileceğimizi, her atığın çöp değil geri dönüşüm olabileceğini göstermeyi amaçlıyoruz. Burada yaklaşık on iki standımız var. Yerli malı standımızı Kamboçya'da bulunan bir aşevine yardım için açtık. Kendi yaptığımız doğal ürünleri burada satıyoruz. Gelirini oraya bağışlayacağız. Doğal sabun standımızda Soma Yırca'da başlatılan “KÖMÜRÜN İSİ SABUNUN MİSİ” projesinin ürünü olan doğal sabunlar yer alıyor. Kitap toplama standımızda kitap bağışında bulunabilir, köy okullarına yardım edebilirsiniz. Kulübümüzün yapmış olduğu şarjlı bisiklet ile hem bisiklet sürebilir hem telefonunuzu şarj edebilirsiniz. Kamp bilgilendirme standımızda doğaya ve kampa dair merak ettiğiniz her şeyi öğrenebilirsiniz.”

İstanbul Aydın Üniversitesi ev sahipliğinde ve İAÜ Öğrenci Dekanlığı ve SKS Daire Başkanlığı'nın  organizatörlüğünde bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen “ekofest'16”da  Dr. Uygar Özesmi “Gezegenin Geleceği için Tüketim Ekonomisi” ve Sait Çetin'in “Doğa Yürüyüşü ve Kampçılığa Dair” söyleşileri de yer alıyor.

Haber-Fotoğraf: İAHA

-----------------------------------------------------------------------------------

Environment and Nature Festival At Istanbul Aydin University

Istanbul Aydin University Environment and Sustainability Campus Club (CevSur) is hosting many events during “ekofest’16” ecology festival between April 11-12, 2016.

Established with the slogan of “To a Sustainable World with the Harmony of Nature, Human and Machine…” IAU Environment and Sustainability Club aims to promote environment consciousness and environment friendly sustainable life from manufacturing to design, from food to energy to next generations. Organized with this aim, Nursen Uluag, CevSur director said the following about ekofest’16, a two day ecology festival:

“With this festival, we are trying to tell people about ecological life consciousness and a life style compatible to nature. We would like to show that we can go on with our lives with renewable energy and that every garbage can be recycled. We have twelve stands here. We opened our national goods stand in order to raise help for a food shelf at Cambodia. We sell our natural products we make. We have natural soaps at our stands that we produce at Soma, Yırca. You can donate your books and help village schools. You can cycle our chargeable bicycle and charge your phone at the same time.”

Organized by IAU Dean of Students and SKS Directorship and hosted by Istanbul Aydin University, conversation sessions of ‘Consumption Economics for the Future of the Planet’ by Dr. Uygar Ozesmi and ‘About Camping and Trekking’ by Sait Cetin were held during ‘ekofest’16’.

SOSYAL SORUMLULUK

Son Ziyaret :  19.09.2017 14:34