Ayakkabı Tasarımı ve Üretimi Programı öğrencilerimiz, hayvan haklarına ayakkabı tasarımlarıyla dikkat çektiler

23.03.2016

Üniversitemiz Ayakkabı Tasarımı ve Üretimi Programı 1.sınıf öğrencileri, hayvanlara yapılan eziyet ve işkencelere dikkat çeken ayakkabı tasarımlarını sergilediler.

Categorie  Kategori : PROGRAM

Her yıl sosyal içerikli bir proje yaptıklarını dile getiren İstanbul Aydın Üniversitesi Ayakkabı Tasarım ve Üretimi Program Başkanı Cengiz Kastan, ‘’Geçtiğimiz dönemde de hayvan hakları konusunda bir çalışma yaptık. Laboratuarda farelere, maymunlara, tavşanlara yapılan insanlık dışı eziyetler, işkenceler, yine fok balıklarının kürkleri için öldürülmesi, yunusların öldürülmesine dikkat çekmek istedik. Mesela yunus balıkları yaralı arkadaşlarını bırakıp denize açılmıyorlar. Bundan yararlanan Japonya ve Danimarka’daki balıkçılar ise her yıl birçok yunusu katlediyorlar. Özetleyecek olursak hayvanlarla ilgili bir farkındalık oluşturmak istedik. Çünkü günün olağan kargaşası içinde bu konuları çok fazla fark edemiyoruz veya görsek de görmezlikten gelebiliyoruz. Oysa bu çok ciddi bir olay ve insanlığımızı olumsuz etkileyen davranışlardan biri. Bu vahşeti durdurmak adına farkındalık ortaya koymak için böyle bir çalışma yaptık’’ diye konuştuk.

'Vahşeti ayakkabı tasarımlarına yansıtmaya çalıştılar'

Öğrencilerin konuyu seçtikten sonra istedikleri bir hayvanı ele aldığını söyleyen Kastan, ‘’Öğrencilerimiz, hayvanlara yapılan eziyetleri incelediler, bu konuda çeşitli video ve görseller buldular. Daha sonra bunları paftalar haline getirdiler. Paftalardan esinlenilerek o vahşeti ayakkabı tasarımlarında yansıtmaya çalıştılar. Bu çalışmayı yapan arkadaşlarımız 1. sınıf öğrencisi oldukları için sergideki eserler ayakkabı üretimi halinde değil prototip halinde yapıldı’’ ifadelerinde bulundu.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Students of the department of Shoe Design and Manufacturing has raised awareness about animal abuse with their shoe designs.
    March 23, 2016

Our freshman students of Shoe Design and Manufacturing program exhibited their shoe designs in order to raise awareness for animal abuse.

Expressing that they conduct a project with a social message every year, Cengiz Kastan, program director, said, “We have been conducting projects on animal rights. We wanted to get some attention on animal abuse that mice, monkeys, and rabbits go through in laboratories, killings of seals for their fur, and killings of dolphins. For instance, dolphins don’t leave their wounded friends behind. Taking advantage of this fact, many fishermen in Japan and Denmark killl dolphins. In summary, we wanted to raise awareness because we do not notice these situations happening around us or turn the other way. This is a very serious situation and affects us adversely.”

They try to reflect the cruelty on their shoe designs

“Students, after chosing the animal of their choice for their project, have reviewed the animal torture and cruelty and found images and videos. Then, they made sheets and reflected the cruelty on their shoe design. Because the students are freshman their designs were made as a protype,” said Kastan.

16204393

Son Ziyaret :  24.09.2017 20:39