Kent konseyleri, belediye başkanları ve akademisyenler buluşuyor

14.04.2016

İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Merkezi, UNESCO Kültürel Diplomasi, Yönetişim ve Eğitim Kürsüsü, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG - MEWA), Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı (WALD), Avrasya Üniversiteler Birliği (EURAS) tarafından organize edilen “Uluslararası Kent Konseyleri ve Kentler Kongresi” İstanbul’da yapılacak.

Categorie  Kategori : KONGRE

İstanbul Aydın Üniversitesi Florya Yerleşkesi’nde 14-15 Nisan 2016 tarihlerinde yapılacak Kongrenin en büyük özelliği; içinde bilimsel kongre, çalıştay ve yarışmanın bulunması açısından Türkiye’de “kent konseyleri ve kentler” anlamında da bir ilk çalışma olması. Kongre, Kent Konseylerinin daha iyi anlaşılması ve öncelikli konuların tartışılmasına fırsat verirken, kent konseylerinin çeyrek asırlık geçmişini, bugünkü durumlarını ve geleceğe yönelik ön görüleri bilimsel çerçevede değerlendirip tartışılmasını amaçlıyor.

Türkiye’de ilk defa kent konseyleri üzerine bu denli geniş içerik ve kapsamda yapılacak uluslararası kongrede 30’un üzerinde akademik bildiri sunulacak, yaklaşık 200 kent konseyi ve kent stant açarak yuvarlak masa etrafında sorunları tartışacak; uzmanlar paneller çerçevesinde görüş sunacak.

Uluslararası değişik disiplinlerde araştırmacılar, akademisyenler, Kent Konseyleri ve kentle ilgili çalışmalar yapan kurumların üst düzey temsilcileri, Yerel Yönetimler ve Kent Konseyi paydaşı sivil toplum kuruluşları, kongrede kent konseyleri ile kentler üzerine yaptıkları projeleri, bildiri, tebliğ ve araştırmalarını da sunacaklar.

“Uluslararası Kent Konseyleri ve Kentler Kongresi” akademik ve tematik iki mecrada gerçekleştirilecek. Tematik mecra kent konseylerinin akademisyenlerle, kamu yöneticileriyle, diğer konseylerin temsilcileriyle bir araya gelerek değerlendirme yapmalarını, sorun önerilerini kamuoyu ile paylaşmalarını amaçlıyor.

“KENT KONSEYLERİ EN İYİ UYGULAMALAR YARIŞMASI”

İstanbul Aydın Üniversitesi 14-15 Nisan 2016 tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek olan "Uluslararası Kent Konseyleri ve Kentler Kongresi" konulu uluslararası kongrenin tematik çalıştay bölümü içinde altı kategoride kent konseylerinin katılabileceği en iyi uygulamalar yarışması yapılacak. Yarışma, Kentli hakları, yeşil kalkınma,  afet ve kriz yönetimi, dezavantajlı grupların kente entegrasyonu, kentte iyi yönetişim kent problemleri ve çözümleri (yoksulluk, mültecilik, işsizlik, madde bağımlılığı vb.) kategorileri altında yapılacaktır.

KONGRE

Son Ziyaret :  14.11.2018 23:28